Cykla

Upplev Kungälv på två hjul. Ta dig till fina badplatser, sevärdheter och natur på cykel. Kungälvs kommun arbetar för att underlätta för att du ska kunna cykla tryggt och säkert. Du hittar flera mil av cykelvägar i vitt skilda omgivningar. Älvlandskap, stadsmiljö, skog, sjö eller hav, det mesta går att nå med cykel.

Hitta din bästa cykelväg

Kartan på denna sida visar cykelvägar och vägar som är lämpliga för cykeltrafik. Du hittar också var kommunens cykelpumpar finns placerade (röda prickar).


Vägarbeten och trafikstörningar

Det byggs på många platser runt om i Kungälvs kommun och ibland påverkar det framkomligheten på kommunens gång- och cykelvägarna. På sidan vägarbeten och trafikstörningar kan du hitta information om pågående och väntade vägarbeten, trafikstörningar och trafikomläggningar som kan påverka framkomligheten på våra gator, vägar och gång- och cykelvägar.

Cykelreseplaneraren

På Trafiken.nu kan du enkelt att hitta din bästa cykelväg med Cykelreseplaneraren (extern länk).

 

Cykelkartan

Cykelkartan visar alla cykelvägar i Kungälv och även sträckor som planeras att byggas. Kartan reviderades under 2018 och finns att hämta i stadshuset. Du kan också ladda ned cykelkartan som PDF (nytt fönster)


Norra Älvrundan

Norra Älvrundan är en 23 kilometer lång cykeltur som sträcker sig från Fästningsholmen i söder, via de fina älvlandskapen förbi Marieberg och Dösebacka upp till Romelanda i norr. Från Romelanda går färden tillbaka till Kungälv via Prästvägen och Löstorp.

Cykelkarta över Norra Älvrundan (pdf, nytt fönster)


Södra Älvrundan

Södra älvrundan är 30 kilometer lång och sträcker sig från Ytterby till Kornhall via Ulvesund, vidare norrut mot
Kärna, med en avstickare mot Överön och tillbaka till Kärna, via Stabyvägen till Kanehall och slutligen
norrut tillbaka till Ytterby. 

Cykelkarta över Södra Älvrundan (pdf, nytt fönster)


Cykelbarometern

På grund av all byggnation kring Kongahälla är cykelbarometern tillsvidare avstängd.

På Kongahällagatan mellan Gymnasiegatan och Uddevallavägen finns en cykelbarometer, alltså en räknare med cyklistinformation. Här kan du se minut för minut hur många som passerar räknaren. 

 

 

  Sidan uppdaterades: