Grundskola, förskoleklass, fritidshem

Grundskola

Höstterminen 2017 börjar den 21 augusti, Läs om starttider och skolskjuts på länken nedan

Skolstart

 

Skolval i Kungälvs kommun 2017

13-26 februari ska du som vårdnadshavare söka skola för ditt barn som ska börja förskoleklass eller som ska börja i årskurs 7. Ansökan till Ytterbyskolans musikklass samt Thorildskolan Idrottsprofil görs också via skolvalet

Skolvalet 2017 är nu enklare, snabbare och smidigare för dig som vårdnadshavare via kommunens nya e-tjänst.

Du behöver ett bank-id för att göra dina val.

Ansökan göras via kommunens hemsida.

En kommun ska ordna utbildning för alla som enligt skollagen har rätt att gå i grundskolan. Vårdnadshavaren har rätt att välja skola för sitt barn i hela kommunen, inte bara i den kommundel där eleven bor. Men vårdnadshavarens önskemål om placering vid en viss skolenhet får inte gå ut över ett annat barns rätt till placering vid en skolenhet nära hemmet (närhetsprincipen). Det är kommunen som avgör hur många elever som får plats vid varje skolenhet, vilket gör att det inte är säkert att önskemålet om en specifik skola kan mötas.

Om vårdnadshavare inte gör ett aktivt skolval så kommer eleven att placeras vid en skolenhet nära hemmet. Har du frågor så kan du kontakta skolan.

Grundskolor

I Kungälv finns det 16 kommunala och 5 fristående grundskolor. Hitta information om skolorna via kartan eller välj i listan.

  Sidan uppdaterades: