Biblioteken i Kungälv

Kungälvs kommun har flera olika bibliotek som du kan besöka för att plugga, surfa, läsa tidningar och låna böcker. Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta en bok, eller besök bibliotekets webbplats biv.se.

 Teckenspråk:


Det finns fem bibliotek i kommunen. Kungälvs bibliotek är det största och ligger i Mimers kulturhus mitt i centrala Kungälv. De övriga fyra biblioteken finns i Diseröd, Kärna, Marstrand och Ytterby.

Vill du veta mer om biblioteken kan du ringa till Kungälvs bibliotek på telefon 0303-23 82 10. Biblioteket har också en egen webbplats där du bland annat kan låna eller reservera böcker. Webbplatsen heter Biv.se.


Bibliotekskatalog: Här kan du söka böcker, låna om och reservera

 E-böcker att läsa på skärm eller att lyssna på strömmande hittar du här

 

 Bibliotek i väst logotype

Nya lånekort till alla!

Från och med 13 september får du ett nytt bibliotekskort som ger dig tillgång till ännu mer. Samarbetet inom Bibliotek i Väst utökas. Ditt nya bibliotekskort gäller i sju kommuner: Kungälv, Ale, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Välkommen till biblioteket för att få ditt nya kort!


Nytt bibliotek i Kode

Kungälv har fått ett nytt bibliotek vid Kode skola. Öppettiderna är måndagar 14.00 till 18.00. Biblioteket blir meröppet vilket betyder att du kan använda biblioteket alla dagar 06.00 till 22.00. För att bli användare av det meröppna biblioteket behöver du registrera dig på Kode bibliotek. Välkommen!


Information om låneregler och avgifter

Låneregler och avgifter är gemensamma för alla bibliotek inom Bibliotek i Väst och du hittar dem här: Information om låneregler och avgifter

 

Bibliotekets databaser 

 Alla bibliotekets databaser kan du nå från bibliotekens datorer. Om det finns en länk kan du logga in hemifrån med ditt lånekortsnummer.

Här ser du alla databaser som biblioteket prenumererar på

 

 

 

Välkommen till biblioteket! 

 

  Sidan uppdaterades: