Välkommen till Kungälv!

 Teckenspråk:


Här finns ett stort utbud av aktiviteter. Allt ifrån seglingstävlingar på Marstrand till guidade visningar på någon av våra fästningar. Via turistwebben sodrabohuslan.se hittar du tips på aktiveter, boenden och matställen i Kungälvs kommun.


Besök Kungälv

Kungälvs kommun är unik med sina båda fästningar, Bohus och Carlsten, som ger karaktär och vittnar om en lång historia. Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan!

Här kan du läsa mer om Bohus fästning

Södra Bohusläns webbplats finns aktuell information om vad som finns att upptäcka i Kungälv. 

 

Marstrand - Sveriges seglingshuvudstad

Marstrand har beskrivits som en av världens vackraste städer där Carlstens fästning tronar på mitten och omges av den gamla trästaden. Under sommaren myllrar kajen av liv. Överallt finns små butiker och stånd som lockar med allt mellan himmel och jord, från seglarjacka till konst. Om du har en stund över från bad- och båtliv finns det en hel del att se runt om på Marstrandsön. Ta kartan i hand och bege er på upptäcktsfärd i Marstrands spännade historia!

På Marstrand ligger även Strandverket, en fantastisk konsthall som ligger i fortifikationen Södra Strandverket, en försvarsanläggning i sten byggd i mitten av 1800-talet och som var tänkt att skydda Marstrandsborna från danskarna. Strandverket har tre utställningsperioder per år; en på våren, en på sommar-tidig höst och en på vintern. Här kan du även fika eller ta en lunch i Strandverkets Bistro och besöka konsthallens lilla butik.

Mer info om Marstrand hittar du här:

Marstrand.se - här finns aktuell information om vad som finns att upptäcka på Marstrand.

Carlstens fästning - allt du behöver veta innan du besöker den mäktiga fästningen.

Marstrands gästhamn - bra information om gästhamnen på Marstrand. Här kan du även boka din hamnplats.

Strandverket - din guide till konsthallen på Marstrand.


Besök turistinformationer

I Kungälvs kommun finns två säsongsöppna turistinformationer. En på färjevägen 3 i Kungälv och en vid färjeläget på Marstrandsön. Här kan du läsa mer om dem.

  Sidan uppdaterades: