Biblioteken i Kungälv

Kungälvs kommun har flera olika bibliotek som du kan besöka för att plugga, surfa, läsa tidningar och låna böcker. Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta en bok, eller besök bibliotekets webbplats biv.se.

 Teckenspråk:

Det finns fem bibliotek i kommunen. Kungälvs bibliotek är det största och ligger i Mimers kulturhus mitt i centrala Kungälv. De övriga fyra biblioteken finns i Diseröd, Kärna, Marstrand och Ytterby.

Vill du veta mer om biblioteken kan du ringa till Kungälvs bibliotek på telefon 0303-23 82 10. Biblioteket har också en egen webbplats där du bland annat kan låna eller reservera böcker. Webbplatsen heter Biv.se.


I höst beräknas biblioteket vara helt klart efter ombyggnaden. Välkommen in genom stora entrén eller via den nya ingången vid lilla entrén till Mimers Kulturhus. Fråga oss gärna om du inte hittar!

Biblioteket stänger under två veckor

För att färdigställa det sista behöver biblioteket stänga av våningsplanen under 12-25 september. Du kommer under den här tiden inte att kunna komma in i biblioteket men vi erbjuder en begränsad service där det är möjligt att: 
Avhämta reserverade böcker
Lämna tillbaka böcker
Låna en dator
Läsa dagstidningar
Köpa biljetter

 Bibliotek i väst logotype

 

Bibliotek i Väst

Biblioteken i Kungälv ingår i ett samarbete med kommunerna Ale, Stenungsund, Orust, Tjörn och Öckerö och har en gemensam webbplats: biv.se

Sök böcker, låna om och reservera

 

Kungälv har fem olika bibliotek

Kungälvs bibliotek, Mimers Kulturhus
Ytterby bibliotek
Diseröds bibliotek
Kärna bibliotek
Marstrands bibliotek

Välkommen till biblioteket! 

 

  Sidan uppdaterades: