Vuxenutbildning

Välkommen till Vuxenutbildningen i Kungälv. Här får du en andra chans att slutföra dina grund- och/eller gymnasiestudier samt behörighetskomplettera kurser som behövs för vidare studier.

Har du behov av att läsa svenska för invandrare (SFI) eller studera inom särskild utbildning för vuxna (särvux) så kan du göra det hos oss. Vi erbjuder också ett stort antal lärlings- och yrkesutbildningar i samarbete med GR. I Kungälv utbildar vi undersköterskor och även fordonsmekaniker, kockar/servitörer och plattsättare.


Våren 2018

Studieperioden är 20 veckor, från 15 januari till 1 juni 2018.

Här gör du din ansökan (länk till extern sida)

Att läsa i en annan kommun

Vuxenutbildningen är kommunal. Det betyder att om du är folkboförd i Kungälv är det i första hand i Kungälv du ska läsa. Om du har en särskild anledning till att läsa i en annan kommun behöver du kontakta en studie- och yrkesvägledare innan du söker. Detta gäller både enskilda kurser och hela yrkesutbildningar. Yrkesutbildningar du kan söka utan vårt godkännande är sökbara på Grvux.se (länk till extern sida).

Ansökan

Vill du läsa en kurs eller utbildning hos oss ansöker du genom den kommun som du är folkbokförd i.

Att läsa på Vuxenutbildningen

Här kan du läsa om studieperioder, studietakt och studieformer och behörighet och om hur du gör om du vill läsa i en annan kommun eller hos någon annan utbildningsanordnare.

Distansstudier på Hermods

Distansstudier beviljas i första hand för behörighetsgivande studier och för kurser vi inte kan erbjuda i Kungälv enligt särskilda skäl.

Grundläggande nivå

Grundläggande vuxenutbildning (GRUV) motsvarar de kurser som läses i den nioåriga grundskolan. Kurserna är till för dig som inte har en komplett grundskoleutbildning.

Gymnasial nivå

Behöver du högskolebehörighet? Vill du komplettera ditt gymnasiebetyg? Oavsett om du vill komma vidare inom studier eller bli mer attraktiv på arbetsmarknaden så kan du vända dig till oss.

SFI - Svenska för invandrare

SFI är en grundläggande utbildning i svenska för dig som inte har svenska som modersmål. Är du nybörjare i svenska språket kan du börja på en allmän grundläggande SFI-kurs.

Studie- och yrkesvägledning

Till Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare kan du vända dig om du har behov av studie- och yrkesvägledning oavsett om du är i studier eller om du funderar på att börja studera.

Studieformer

På Vuxenutbildningen i Kungälv finns det tre olika sätt att studera på. Schemalagda kurser, utbildning på halvdistans och på distans.

Stöd i dina studier

Här kan du få extra stöd och hjälp med att läsa och skriva under dina studier. Du kan också få hjälp med planering, strukturering och rutiner för dina studier samt studieteknik.

Särvux

Behöver du extra stöd och hjälp under dina studier? Då kan du söka till Särvux eller till någon av våra andra kurser med extra stöd.

Yrkesutbildning