Vuxenutbildning

Efteranmälan till lediga platser

Den 20/12 öppnar vår ansökan igen för efteranmälan till de kurser som fortsatt har platser kvar.

Vuxenutbildningen är till för dig som vill studera i vuxen ålder och slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier. Du kan också studera för att lära dig svenska, byta yrke eller bli behörig till högre studier.

På vuxenutbildningen får du studera från och med hösten det år du fyller 20 år. Om du är under 20 år behöver du gymnasie­examen eller studiebevis för att studera på vuxenutbildningen. Svenska för invandrare (SFI) kan du läsa från och med hösten det år du fyller 16 år.

Höstterminen 2024 pågår mellan 19 augusti 2024 till 3 januari 2025.
Vårterminen 2025 pågår mellan 13 januari 2025 till 30 maj 2025.

Börja studera

För att söka till utbildningar och kurser på vuxenutbildningen behöver du göra en digital ansökan.

 Ansök till vuxenutbildningen  Studentinformation och schema

Utbildningar och kurser

Vuxenutbildningen i Kungälv erbjuder ett stort utbud av både teoretiska kurser och praktiska yrkesutbildningar.

 Utbildningar och kurser  Svenska för invandrare (SFI)

Studie och yrkesvägledning

Har du frågor och funderingar om ditt studie- och yrkesval eller vad det innebär att studera? Då är du välkommen till vuxenutbildningens studie-och yrkesvägledare.

 Studie- och yrkesvägledning

Sök studiemedel

All kommunal vuxenutbildning är kostnadsfri, men du betalar för böcker, kopior, material och resor till och från skolan när du studerar. Du som studerar kan få ekonomiskt stöd för att underlätta studietiden. Centrala studiestödsnämnden (CSN) är den myndighet i Sverige där du kan söka studiestöd.

 Om studiemedel och vuxenutbildning på csn.se

Gymnasieexamen och slutbetyg

När du har läst klart alla kurser för att kunna ta ut en gymnasieexamen eller ett slutbetyg, ska du kontakta en studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i den kommunen där du studerade senast, eller en studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun.

Innan du kontaktar en studie- och yrkesvägledare är det bra om du har samtliga betyg från tidigare studier på gymnasienivå tillgängliga. Tänk på att det alltid är du som ansvarar för att begära ut din gymnasieexamen eller slutbetyg.

  Sidan uppdaterades: