Vuxenutbildning

Välkommen till Vuxenutbildningen i Kungälv. Här får du en andra chans att slutföra dina grund- och/eller gymnasiestudier samt behörighetskomplettera kurser som behövs för vidare studier.

 Teckenspråk:


Du är behörig att söka utbildning för vuxna eller komplettera slutbetyg från gymnasiet från den 1 juli det år du fyller 20. Är du yngre men har gått ut gymnasiet gäller 1 juli det året.

Du kan studera på olika nivåer och med olika mål inom den kommunala vuxenutbildningen. Du kan skaffa dig en yrkesutbildning eller förbättra betyg i vissa kurser för att kunna fortsätta studierna. Du kan studera på grundläggande nivå, gymnasienivå eller eftergymnasial nivå.

Om du vill veta mer om vuxenutbildning ska du kontakta kundcenter. Ring oss på telefon 0303-23 80 00 eller skicka ett mejl till kommun@kungalv.se.


 Lättläst:

Skola för vuxna människor kallas vuxenutbildning.

Vuxna i Kungälvs kan gå vuxenutbildning


på Komvux. 

Du kan studera för att bli bättre på saker som 


du lärde dig när du var yngre.

Du kan också lära dig helt nya saker. 


På vuxenutbildningen kan du lära dig ett yrke.

 

Det finns också kurser för dig


som kommer från ett annat land


och vill lära dig svenska.

 

Vuxenutbildning finns på olika nivåer:

  • Grundskola för vuxna
  • Gymnasieskola för vuxna
  • Svenska för invandrare.
  • Yrkesutbildning

 

Vill du veta mer?

Kontakta kundcenter

på telefonnummer 0303-23 80 00. Har du behov av att läsa svenska för invandrare (SFI) eller studera inom särskild utbildning för vuxna (särvux) så kan du göra det hos oss. Vi erbjuder också ett stort antal lärlings- och yrkesutbildningar i samarbete med GR. I Kungälv utbildar vi undersköterskor och även fordonsmekaniker, kockar/servitörer och plattsättare.

Sommaren 2017

Du som vill läsa på sommaren har möjlighet att göra det via distans med handledning. För att göra en ansökan och få mer information bokar du en tid med en studie- och yrkesvägledare eller kommer på Drop-in.

Hösten 2017

Ansökan öppnar åter den 26 juni och har öppet fram till 11 augusti.

Studieperioden är 20 veckor, från 21 augusti 2017 till 5 januari 2018.

Du som söker kurser kommer att få veta om du är antagen enbart via e-post. Kursbeskedet e-postas ungefär vecka 25. Det är viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig!

Här hittar du preliminära kursscheman inför hösten 2017.

Du som:

  • vill läsa Vård- och omsorgsutbildningen (VO) söker den via www.grvux.se.
  • redan studerar på VO deltid och har kurser kvar från termin 1 och 2, söker dina kurser via studie- och yrkesvägledare.
  • redan studerar på VO och ska söka kurser från termin 3 gör det från Vuxenutbildningens webbansökan, https://kungalv.alvis.gotit.se/student/ som tidigare.

Här gör du din ansökan (länk till extern sida)
Aktuella drop in- och telefontider till våra studie- och yrkesvägledare

 

Att läsa i en annan kommun

Vuxenutbildningen är kommunal. Det betyder att om du är folkboförd i Kungälv är det i första hand i Kungälv du ska läsa. Om du har en särskild anledning till att läsa i en annan kommun behöver du kontakta en studie- och yrkesvägledare innan du söker. Detta gäller både enskilda kurser och hela yrkesutbildningar. Yrkesutbildningar du kan söka utan vårt godkännande är sökbara på Grvux.se.

 

Mer information

Utbildning

Blanketter

  Sidan uppdaterades: