Gitarr, elgitarr och elbas

Gitarr är ett av Kulturskolans mest populära instrument. Just nu är det kö för att få spela gitarr. Kika gärna på någon av våra andra kurser också!

Gitarr

Årskurs 3–9 och gymnasiet
Du lär dig ackord och melodispel i olika musikstilar. Vi spelar efter noter, gehör och tabulatur. Du får spela både individuellt och i grupp. Gitarr får du köpa själv, men rådfråga gärna din lärare om kvalité, lämplig storlek och typ av instrument. 

Lärare: Fredrik Lydén, Mattias Tell och Ove Hassinge

 

Elgitarr och Elbas

 

Elgitarr

Årskurs 4–9 och gymnasiet
Elgitarren är en gitarr som förstärks och där ljudet varieras med olika ljudeffekter. Den används främst i musikstilar som pop, rock, blues och jazz. Du får lära dig ackord, riff, melodi och solospel (improvisation). Vi spelar på gehör, noter och tabulatur. Elgitarr får du köpa själv, men fråga gärna din lärare om råd.

Lärare: Mattias Tell och Ove Hassinge

 

Elbas 

Årskurs 4–9 och gymnasiet
Elbasen är ett rytm- och kompinstrument som står för grunden och det stabila svänget i musiken tillsammans med trummorna. Du får lära dig baskomp, riff, grooves och slapping. Vi spelar på gehör, efter noter och efter tabulatur. Elbas får du köpa själv, men fråga gärna din lärare om råd.

Lärare: Mattias Tell

 

  Sidan uppdaterades: