Boka idrottsanläggning eller lokal

Här hittar du information om hur du bokar en samlingslokal eller idrottsanläggning. De flesta lokaler kan du boka både som privatperson, förening eller företagare.

Så här bokar du

Skicka bokningsförfrågan via e-post till bokningscentralen@kungalv.se. Du kan också ringa vår bokningstelefon 0303-23 90 10 (knappval 2). Telefonbokningen är öppen måndag till fredag klockan 8.00–12.00. 

I vårt bokningsschema nedan, kan du se vilka tider som finns lediga i kommunens idrottsanläggningar och samlingslokalen Kvarnkullen. Schemat visar hur det är bokat, för ungefär en månad framåt. För information om lediga tider i övriga lokaler, kontakta Bokningscentralen. Priser och mer information om dessa hittar du även på webbplatsen för respektive anläggning.

Bokningsschema för kommunens fritidsanläggningar samt Kvarnkullen (extern länk)

Fördelningar av tider inför ny säsong hanteras fortfarande av Fritid. Om du har funderingar och frågor om detta, skicka e-post till: fritid@kungalv.se

För att kunna behandla en bokningsförfrågan måste följande information finnas med:

  • Vad det gäller? Om det gäller en bokning, en ändring eller en avbokning
  • Vilken förening gäller det?
  • Vilken anläggning? Hall/plan/arena/rum det gäller
  • Datum och tid
  • Kontaktuppgifter till ansvarig ledare

Taxor och bestämmelser (idrottsanläggningar)

Nedan visas de vanligaste taxorna för att hyra en idrottshall, ishall, bandybana, fotbollsplan eller en gymnastiksal. Taxor och bestämmelser för övriga anläggningar och lokaler finns på respektive webbsida.
 
  • Barn och ungdomstaxa – 100 kronor/timme. Bokningar för ungdomsverksamhet, både för föreningar och privatpersoner i Kungälvs kommun.
  • Vuxentaxa – 225 kronor/timme. Bokningar för seniorverksamhet, både för föreningar och privatpersoner i Kungälvs kommun.
  • Företag och utomkommunal taxa – 800 kronor/timme. Avser föreningar som driver större delen av sin verksamhet i annan kommun än Kungälvs kommun och privatpersoner som inte är folkbokförda i Kungälvs kommun samt företag.

Vid arrangemang som genomförs utöver den ordinarie verksamheten och som kräver extra insatser från kommunen, så bestäms taxa enligt överenskommelse/avtal. Kommunen kommer att basera sitt beslut på självkostnadsprincipen.

Allmänna regler för korttidshyra av kommunens lokaler (PDF-dokument, 336 kB)

Avbokning

Eventuell avbokning av idrottsanläggning ska ske senast tre dagar innan den aktuella bokningen äger rum. Avbokning senare än tre dagar innan bokad tid, faktureras med full taxa. 

Taggar/inpasseringskort

Vid frågor om taggar/inpasseringskort/nycklar eller för beställning av extra taggar, kontakta Internservice via bokningscentralen@kungalv.se eller ring 0303-23 90 10.

Praktiska detaljer om din bokning får du även via din bokningsbekräftelse. Där finns information med bland annat instruktioner för utkvittering av nycklar/taggar och vart du kan vända dig om du stöter på problem.

Observera att taggar är personliga. Varje tagg ska vara kopplad till ett namn och ett telefonnummer. En tagg är att betrakta som en värdehandling.   

Arrangemang i idrottsanläggningar

För att söka till ett arrangemang, använd blanketten: Ansökan om arrangemang (pdf-fil, 140 kB)

Blanketten skickas via e-post till fritid@kungalv.se eller via vanlig post till:

Kungälvs kommun
Stadshuset
Ytterbyvägen 2
Att: Fritidskonsulenter 
442 81 Kungälv

  Sidan uppdaterades: