Starta och utveckla företag

Har du en plan, en dröm, en affärsidé som du vill utveckla? Vi har samlat en del råd som kan vara bra att ha på vägen.

Verksamt.se - en bra början

Webbplatsen Verksamt.se drivs gemensamt av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här finns samlad information och e-tjänster för dig som ska starta eller redan driver företag.

Verksamt.se har bland annat information om:

  • Val av bolagsform
  • Checklistor – att göra när du startar
  • Räkneverktyg
  • Finansieringsformer

Du kan logga in med din e-legitimation och bland annat registrera ditt företag, ansöka om godkännande av F-skatt och skapa din personliga affärsplan. 
Verksamt.se 

NyföretagarCentrum Kungälv

NyföretagarCentrum Kungälv ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor om budget, marknadsföring eller annat som rör ditt företagande.
NyföretagarCentrum Kungälv

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg (BRG) bidrar till att Göteborgsregionen växer och mår bra genom att skapa arenor för samarbeten. Det ska vara enkelt att starta företag i Göteborgsregionen. Genom att erbjuda kunskap och kontakter hjälper vi entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer.
Business Region Göteborg 

Yesbox

Yesbox erbjuder kostnadsfri affärsrådgivning, utbildning och inspiration för dig som är entreprenör, innovatör, nyföretagare eller går i starta eget-tankar. Eller kanske som har en idé som du vill utveckla. Yesbox är ett samverkansprojekt mellan ett flertal aktörer. De samverkar inom vägledning, rådgivning och utbildning riktad till entreprenörer och innovatörer som söker stöd och hjälp i början av sitt företagande. Vi är här för dig som utvecklar idéer, funderar på, planerar för eller driver företag i någon form.
Yesbox

Enterprise Europe Networks

Enterprise Europe Networks viktigaste syfte är att ge stöd till små och medelstora företag och öka internationaliseringen som sedan ska leda till ökad tillväxt och förnyelse hos företagen. Bakom nätverket i Sverige står 15 nationella och regionala näringslivsorganisationer, däribland ALMI Företagspartner och Business Region Göteborg.
Enterprise Europe Network

  Sidan uppdaterades: