Så blir du volontär i Kungälvs kommun

 

Skulle du vilja göra skillnad i en äldre persons liv? Här finns information om hur du kan göra en viktig insats för någon i din närhet och hur det går till rent praktiskt.

Att vara volontär är ett givande och enkelt sätt att hjälpa till att skapa mening och glädje i en annan människas liv. Volontärskapet ger också mycket tillbaka då du får nya upplevelser och erfarenheter som utvecklar dig som människa.

Vad kan du hjälpa till med som volontär i Kungälvs kommun?

Det finns många sätt som du kan hjälpa till som volontär och du hjälper till så ofta eller sällan som det passar dig. Här har vi samlat några exempel på volontäruppdrag:

Hemfixare - hjälp till med enklare praktiska sysslor i den äldres hem som att sätta upp gardiner, byta glödlampa i taklampan eller lättare ommöblering.

Vän till vän - ta en fika med någon som vill ha sällskap, följ med på promenader, träna eller cykla tillsammans.

Volontär på kommunens sociala mötesplatser - hjälp till med allt från att förbereda fika till att hålla i träningspass, quiz, dans eller skapande aktiviteter. Hjälpa till med digital teknik och tjänster i hemmet eller på sociala mötesplatser.

Vi tar också gärna emot dina förslag på sådant som du skulle vilja hjälpa till med.

Hur gör du för att bli volontär i Kungälvs kommun?

För att bli volontär anmäler du ditt intresse i kommunens e-tjänst som du hittar en länk till nedanför, det går även bra att kontakta kommunens volontärsamordnare på volontar@kungalv.se eller 0722-23 65 79.

Efter att du har skickat in din ansökan kontaktar kommunens volontärsamordnare dig för en kort första telefonintervju.

Skulle du behöva hjälp av en volontär?

För att anmäla ditt behov av hjälp från en volontär använder du kommunens e-tjänst som du hittar en länk till nedanför. Det går även bra att kontakta kommunens volontärsamordnare på volontar@kungalv.se eller 0722-23 65 79.

  Sidan uppdaterades: