Dans

På Kulturskolan kan du välja bland flera olika danser. Alla barn i Kungälv från 4 år och upp till och med gymnasiet kan börja dansa.

På Kulturskolan kan du välja mellan många olika danser. För de yngsta barnen finns barndans, för barn från årskurs 1 upp till gymnasiet finns balett, jazz/show och hiphop/street. Kulturskolan erbjuder även två kurser för personer med funktionsvariation: MåndagsPhunk! och Phunk!

Vi försöker dela in våra elever i åldersgrupper. Undervisningen sker främst på Mimers Kulturhus på eftermiddags- och kvällstid.
Just nu är det många sökande till våra danser vilket gör att det endast går att ställa sig i kö till en av våra danskurser. 

Barndans

4 år – årskurs 1

Här får du lära dig dans som är influerad av balett med hjälp av lekar, rytmer, balettövningar och fri dans. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår. 
Grupperna är åldersindelade. 

Vi dansar på tisdagar.

Balett

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Här blandar vi klassisk balett med fri dans. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår. Grupperna är åldersindelade.

Vi dansar på onsdagar.

Dans i Tunge skola

Årskurs 3 – 6

Dansmix för dig som går i Tungeskola. Du får testa olika danser tillsammans med dina kompisar. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår.

På tisdagar klockan 14.15-15.15 i Tunge gymastiksal.

Hiphop/Street

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Hiphop/Street handlar mycket om attityd och styrka. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka gymnastikskor samt uppsatt hår om du har långt hår. 
Grupperna är åldersindelade.

Vi dansar på tisdagar och onsdagar.

Jazz/Showdans

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Jazz/showdans är influerad av många olika andra danser, till exempel balett. Här riktar vi in oss på rytm, smidighet och styrka. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder samt uppsatt hår om du har långt hår.
Grupperna är åldersindelade.

Vi dansar på måndagar. 

  Sidan uppdaterades: