Dans

På Kulturskolan kan du välja bland flera olika danser. Alla barn i Kungälv från 4 år och upp till och med gymnasiet kan börja dansa.

Kulturskolan erbjuder många olika danser. För de yngsta barnen finns barndans, för barn från årskurs 1 upp till gymnasiet finns balett, jazz/show och hiphop/street. Kulturskolan erbjuder även två kurser för personer med funktionsvariation: MåndagsPhunk! och Phunk!

Vi försöker dela in våra elever i åldersgrupper. Undervisningen sker främst på Mimers Kulturhus på eftermiddags- och kvällstid.
Just nu är det många sökande till våra danser vilket gör att det endast går att ställa sig i kö till en av våra danskurser.

 

MåndagsPhunk och Phunk!

Dans för ungdomar med funktionsvariation

MåndagsPhunk! årskurs 1-6 och Phunk! gymnasieelever

Vi erbjuder två kurser för personer med funktionsvariation. Tillsammans med lärararna kommer eleverna utforska hur de kan kommunicera genom olika uttryck, till exempel musik, rytmik och drama. På lektionerna kommer vi att använda oss av musik och rekvisita för att förstärka upplevelsen. Vi kommer även fokusera mycket på gruppdynamik och social samvaro.
Kurserna är i nära anslutning till skoldagens slut.

 

Barndans

4 år – årskurs 1

Här får du lära dig dans som är inspirerad av balett med hjälp av lekar, rytmer, balettövningar och fri dans. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår. 
Grupperna är åldersindelade. 

Vi dansar på tisdagar.

 

Balett

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Här blandar vi klassisk balett med fri dans. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår. Grupperna är åldersindelade.

Vi dansar på onsdagar.

  

Dans i Tunge skola

Årskurs 3 – 6

Dansmix för dig som går i Tungeskola. Du får testa olika danser tillsammans med dina kompisar. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår.

Tisdagar 14.15-15.15 i Tunge gymastiksal.

 

Hiphop/Street

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Hiphop/Street handlar mycket om attityd och styrka. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka gymnastikskor samt uppsatt hår om du har långt hår. 
Grupperna är åldersindelade.

Vi dansar på tisdagar och onsdagar.

 

Jazz/Showdans

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Jazz/showdans är influerad av många olika andra danser, till exempel balett. Här riktar vi in oss på rytm, smidighet och styrka. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder samt uppsatt hår om du har långt hår.
Grupperna är åldersindelade.

Vi dansar på måndagar. 

  Sidan uppdaterades: