Fritidsgårdar

Välkommen till någon av Kungälvs kommuns fyra fritidsgårdar, där alla ungdomar är välkomna! Här är det du som tillsammans med andra ungdomar och våra ungdomsarbetare formar verksamheten.

I Kungälvs kommun finns fyra fritidsgårdar där utbildade ungdomsarbetare från enheten Trygga ungdomsmiljöer (TUM) arbetar.  Tillsammans med er ungdomar försöker vi uppmuntra och inspirera er att förverkliga era idéer och att ta ansvar för exempelvis aktiviteter, evenemang och utflykter.

Vi vill att ni som besöker fritidsgårdarna ska känna att det är meningsfullhet, ger trygghet och gemenskap. Vårt mål är att ni är med och utformar verksamheten, både genom sociala och kreativa aktiviteter så alla får möjlighet att utveckla sina intressen eller att få nya intressen.  

Besöken på fritidsgårdarna är kostnadsfria.

 

Våra fritidsgårdar

Våra fritidsgårdar ligger på olika platser i kommunen. Vi finns i Kode, Komarken, Ytterby och i Mimers Kulturhus (KultLab). Fritidsgårdarnas öppettider och adress hittar du på respektive sida.
Följ oss gärna på Facebook så får du aktuell information om vad som händer på fritidsgårdarna.

Kode fritidsgård 

Nordmarkens fritidsgård

Ytterby fritidsgård

KultLab

 

Vi är HBTQ-certifierade

Sedan 2018 är våra mötesplatser HBTQ-certifierade. Det betyder att vi tar ansvar för både stora och små frågor för alla ungdomars lika värde och rätt att vara en del av vår verksamhet.

 

 

Våra inriktningsmål

Fritidsgårdarna ska vara en mötesplats där besökarnas egna erfarenheter, kunskaper och intressen tas tillvara på ett meningsfullt sätt. För att leva upp till detta har fritidsgårdarna tagit fram inriktningsmål.

 

Om något skulle hända dig

Kungälvs kommun har tecknat kollektiv olycksfallsförsäkring för elever, barn, ungdomar och andra grupper inom kommunens verksamhetsområde. Mer information hittar du här.

  Sidan uppdaterades: