Kastalaparken

Kastalaparken ligger endast en 10 minuters promenad bort från centrum. Följ Stadspromenaden västerut längs Kongahällagatan för att uppleva Kungälvs modernaste park.

I den botaniskt intressanta parken finns det något att upptäcka under varje årstid. Du kan följa de slingrande gångstigarna genom Kastalaparken, känna doften av minibarrskogen och låta dig omslutas av den frodiga grönskan. Du kan också ta en picknick bland blommande körsbärsträd, eller utforska ett unikt Syringarium, en samling som nu har 50 olika syrénsorter och de kan blir fler i framtiden. Eller varför inte slå dig ned vid det porlande vattenkonstverket, omfamnad av mjuka häckar. I mitten av Kastalaparken formar den generösa granitläktaren parkens naturliga samlingspunkt. Här finns plats för alla!

Från parkens västra del kan du ta dig söder ut till Komarkens öppna aktivitetsytor och vidare ned till Komarksstranden för att uppleva mer av det gröna Kungälv.

Här kan du se växtlista för planteringarna i Kastalaparken

Karta över planteringarna i Kastalaparken

Detta finns i parken

  • Bänkar och bord
  • Sopkärl

Parkens historia

Genom ett samarbete mellan Kungälvs kommun och trädgårdskonsulterna Mona Holmberg och Ulf Strindberg utformades parken från grunden. Med mjuka former, är den moderna parken uppbyggd av en mängd perennrabatter, lökväxter och blommande buskar och träd. Med närhet till Nordmannatorget och Kastalakyrkan ligger den tidigare bortglömda grässlänten, som under 2015 förvandlades till en helt ny parkanläggning.

  Sidan uppdaterades: