Villkor och avgifter

Är du nyfiken på att prova på någon av Kulturskolans kurser är du välkommen att prova på första gången gratis! Kulturskolan erbjuder dig som nybörjare att hyra instrument i mån av tillgång.

Terminsavgiften är 800 kronor

Du betalar 800 kronor per kurs och termin. Barnkör, scenisk kör och film är gratis. 
Vi garanterar dig minst 24 kurstillfällen per läsår. Till dessa tillfällen räknas också när du deltar i konserter, läger och annat som Kulturskolan erbjuder.
Under ditt första spelår kan du hyra blås- och stråkinstrument för 400 kronor per termin, i mån av tillgång.
Betalning sker via StudyAlong.

Kulturskolans undervisning

Vi undervisar elever både enskilt och i grupp och har även ensemble - och orkesterverksamhet. I våra instrumentkurser brukar vi sätta ihop nybörjargrupper, det kan vara 2-5 personer i en grupp. Efter några år går gruppundervisningen över till individuella lektioner.
Lektionerna är främst i våra lokaler på Mimers Kulturhus, ibland undervisar vi även på kommunens grundskolor.
Vi erbjuder minst 24 kurstillfällen per läsår.

Vem kan anmäla sig?

Du som har barn i åldern 4 år och upp till sista året på gymnasiet kan anmäla intresse till kulturskolan. För att du ska kunna gå på Kulturskolan måste du vara folkbokförd eller gå i skola i kommunen. Anmälan sker via kulturskolans kursplattform.

Vi behöver dina kontaktuppgifter

Det är viktigt att Kulturskolan har rätt kontaktuppgifter till dig. Meddela oss om du byter e-postadress, telefonnummer eller adress. 

Hantering av personuppgifter

När en anmälan eller avanmälan till kulturskolan skickas in lagras dina/ditt barns personuppgifter i Kungälvs kommun elevhanteringssystem. Dessa uppgifter används av kulturskolans personal för administration som rör kulturskolans undervisning och verksamhet. Du kan när som helst kontakta kulturskolan för att få information om vilka uppgifter som behandlas, göra ändringar, rättelser, radering eller begränsningar av dina personuppgifter. Om du har klagomål på hur dina personuppgifter hanteras kan du i första hand vända dig till personuppgiftsansvarig i din kommun. Om detta inte hjälper kan du vända dig till Integretetsmyndigheten (Imy).

Kungälv kommun kontaktuppgifter är:
E-post: dataskyddsombud@kungalv.se

Läs mer om Kungälvs kommuns integritetspolicy

Kontakta din lärare vid frånvaro och om du vill sluta

Kontaktuppgifter till alla våra lärare finns på sidan Kontakta kulturskolan.

Ibland måste vi ställa in lektioner

Under skollov är Kulturskolans lektioner inställda. Ibland måste vi ställa in en lektion då våra lärare är sjuka eller  jobbar med större konserter och evenemang. Då får du ett meddelande per sms eller e-post.

  Sidan uppdaterades: