Villkor och avgifter

Är du nyfiken på att prova på någon av Kulturskolans kurser är du välkommen att prova på första gången gratis! Kulturskolans erbjuder dig som nybörjare att hyra instrument i mån av tillgång.

Kulturskolan och Corona/Covid-19

  • Kulturskolan följer rekommendationerna kring covid-19 från ansvariga myndigheter.
  • Vi ber dig som känner av förkylningssymtom (exemplevis snuva, hosta och feber) att stanna hemma och inte gå på dina lektioner. Glöm inte att meddela läraren om du är sjuk!
  • Vid upprepad lärarsjukfrånvaro försöker kulturskolan att få tag på en vikarie.
  • Har elev eller vårdnadshavare bokat en plats hos oss och godkänt våra villkor så kommer full avgift att debiteras.
  • Vår verksamhet håller öppet som vanligt och i vissa fall erbjuds digitala lösningar till dem som inte kan komma till oss.
  • Vi erbjuder minst 24 undervisningstillfällen per läsår även under Corona/Covid 19. 

 

Terminsavgiften är 800 kronor

Du betalar 800 kronor per kurs och termin. Barnkör, mellankör och film är gratis. 
Vi garanterar dig minst 24 kurstillfällen per läsår. Till dessa tillfällen räknas också när du deltar i konserter, läger och annat som Kulturskolan erbjuder.
Under ditt första spelår kan du hyra blås- och stråkinstrument för 400 kronor per termin, i mån av tillgång.
Du får din faktura i mitten av varje termin. Vårdnadshavaren som anmält barnet är betalningsansvarig.

 

Kulturskolans undervisning

Vi undervisar elever både enskilt och i grupp och har även ensemble - och orkesterverksamhet. I våra instrumentkurser brukar vi sätta ihop nybörjargrupper, det kan vara 2-5 personer i en grupp. Efter några år går gruppundervisningen över till individuella lektioner.
Lektionerna är främst i våra lokaler på Mimers Kulturhus, ibland undervisar vi även på kommunens grundskolor.
Vi erbjuder minst 24 kurstillfällen per läsår.

 

Prova på första gången gratis!

Du som är ny elev i Kulturskolan får prova på första lektionen gratis. Om du fortsätter att gå och går på fler lektioner är vårdnadshavaren betalningsskyldig och får en faktura på terminsavgiften. Det är viktigt att du meddelar Kulturskolan om du väljer att inte fortsätta efter första prova-på lektionen. 
Du som är fortsättningselev är betalningsskyldig från och med första lektionen.

 

Så här behandlas din anmälan

Vi tar emot anmälningar löpande under året. När du skickat in din anmälan och den har registrerats i vårt system får du en bekräftelse på e-post att vi mottagit din anmälan. Den stora intagningen av elever är under hösten. Du får under sommaren ett antagningsbesked. Vill du tacka nej till din plats, vänligen meddela Kulturskolan före 4 augusti. Du behöver däremot inte tacka ja till din plats. Du kan anmäla dig till flera kurser och blir antagen om det finns plats. Du kan dock inte spela två kö-instrument, utan får frågan om vilket instrument du vill spela när du blir antagen. Vi tar in elever efter ansökningsdatum och med hänsyn till lärarnas tjänster. 
Information om när din kurs börjar, tid och plats får du av din lärare i slutet av augusti/början av september.

 

Vem kan anmäla sig?

Du som har barn i åldern 4 år och upp till sista året på gymnasiet kan anmäla intresse till kulturskolan. För att du ska kunna gå på Kulturskolan måste du vara folkbokförd eller gå i skola i kommunen. En elev kan ställa sig i kö till en kurs först det år som hen kan börja gå kursen.

 

Du behåller din plats i kön

Du som inte blir erbjuden plats hamnar i kö. Om vi får avhopp under läsåret tar vi in nya elever från kön.
Om du inte blir erbjuden någon plats måste du göra en återanmälan senast 5 maj 2021 för att behålla din köplats. Återanmälan gör du genom att fylla i anmälningsformuläret på Kulturskolans hemsida en gång till och klicka i rutan ”Återanmälan”.

 

Vi behöver dina kontaktuppgifter

Det är viktigt att Kulturskolan har rätt kontaktuppgifter till dig. Meddela oss om du byter e-postadress, telefonnummer eller adress. 

 

Hantering av personuppgifter

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Så här hanterar vi dina personuppgifter.

När en anmälan eller avanmälan till kulturskolan skickas in lagras dina/ditt barns personuppgifter i Kungälvs kommun elevhanteringssystem. Dessa uppgifter används av kulturskolans personal för administration som rör kulturskolans undervisning och verksamhet. Du kan när som helst kontakta kulturskolan för att få information om vilka uppgifter som behandlas, göra ändringar, rättelser, radering eller begränsningar av dina personuppgifter. Om du har klagomål på hur dina personuppgifter hanteras kan du i första hand vända dig till personuppgiftsansvarig i din kommun. Om detta inte hjälper kan du vända dig till Datainspektionen.
Kungälv kommun kontaktuppgifter är:
E-post: dataskyddsombud@kungalv.se

Läs mer om Kungälvs kommuns integritetspolicy

 

Kontakta din lärare vid frånvaro och om du vill sluta

Kontaktuppgifter till alla våra lärare finns på sidan Kontakta kulturskolan.

 

Ibland måste vi ställa in lektioner

Under skollov är Kulturskolans lektioner inställda. Ibland måste vi ställa in en lektion då våra lärare jobbar med större konserter och evenemang. Om din lärare blir sjuk försöker vi hitta en vikarie, lyckas vi inte måste vi ställa in lektionen. Då får du ett meddelande per sms eller e-post.

  Sidan uppdaterades: