Föreningar

Det finns mer än 275 olika föreningar i Kungälv som håller på med boxning, sportfiske, körer, teater och mycket annat.

Föreningslivet i Kungälv

På denna sida kan du hitta information om föreningar som redan finns i Kungälv Kommun eller hur du startar en ny förening. Här finns även information till dig som redan är med i en förening.

Föreningsregistret

I detta register kan du hitta de föreningar som redan finns i Kungälvs kommun. Här finns alla typer av  föreningar, bland annat idrott- och kulturföreningar, sociala föreningar och pensionärsföreningar. 
Länk till sidan: Föreningsregister

Prova på många sporter i Idrottsskolan

Har du svårt för att bestämma dig för vilken sport du ska utöva? I idrottsskolan får du som går i årskurs 2 eller 3 prova på fem olika aktiviteter under ett skolår. 
Länk till: idrottsskolan

Bilda en förening

Du som brinner för idrott, politik, hundar eller något helt annat, kan starta en förening med andra som delar intresset.
Länk till sidan: Bilda en förening

För dig som redan har en förening

Underlätta närvaroregistreringen med APN

Med Aktivitetskort på nätet (APN) är det enklare för föreningar att registrera aktivitetsbidragsgrundande närvaro. Länk till sidan: APN, aktivitetskort på nätet

Sök bidrag till föreningen

Det finns flera olika bidrag och ett stipendium som föreningar kan söka. Klicka på länken för att se vilka bidrag som finns och hur du söker. 

Gör din röst hörd genom Idrottsrådet

För att öka dialogen mellan idrottsföreningar och politiker/tjänstepersoner finns ett idrottsråd i Kungälvs kommun.

Samsyn föreningar i Kungälv

Idrottsrådet arbetar för att barn och ungdomar ska kunna hålla på med flera olika idrotter och inte behöva välja. Flera olika idrottsföreningar samarbetar genom ett samsynsavatal för att underlätta att multiidrotta. 

  Sidan uppdaterades: