Teater och musikal

Vill du spela teater eller dansa och sjunga tillsammans med andra? I våra teater- och musikalkurser använder vi fantasin och alla våra sinnen. På ett lekfullt sätt hittar vi på roliga, sorgliga och oväntade historier som vi spelar upp för varandra.

Teater 

Årskurs 4–9 och gymnasiet
Första året får du lära dig att upptäcka dig själv och din grupp i dramalekar. Vi övar rollspel och improvisation för att våga låtsas vara någon annan. Tillsammans undersöker vi vad kroppen kan uttrycka utan att vi pratar. Vi arbetar ibland mot en teaterföreställning som spelas upp när vi anser oss klara med den. Du får möjlighet att bekanta dig med teaterns alla uttrycksmedel: scenografi, ljus och ljud, smink, masker, dockor, kostym, koreografi, manusarbete, regi och skådespeleri. Ibland samarbetar vi med andra teater-, musik- och dansgrupper, både från vår egen kulturskola och från andra kommuner.

 

Musikal

Årskurs 4–9 och gymnasiet.
I musikalkursen får du prova på tre olika sätt att uttrycka dig på scenen: dans, sång och teater. Du får träna koreografi, sång och manus. Vi arbetar mot en föreställning som spelas i slutet av vårterminen. Under lektionerna är det bra om du har på dig mjuka kläder.

  Sidan uppdaterades: