Ansök till vuxenutbildningen

För att söka till utbildningar och kurser på vuxenutbildningen behöver du göra en digital ansökan.

Alla elever som söker till vuxenutbildningen kommer träffa en studie- och yrkesvägledare för att skapa en individuell studieplan.

Vem kan läsa på vuxenutbildningen? 

På vuxenutbildningen får du studera från och med hösten det år du fyller 20 år. 

Om du är under 20 år behöver du gymnasie­examen eller studiebevis för att studera på vuxenutbildningen. Svenska för invandrare (SFI) kan du läsa från och med hösten det år du fyller 16 år. Sökanden som inte har fyllt 20 år ska kontakta Kommunalt Aktivitetsansvar - KAA för att få hjälp med vägledning och planering av aktiviteter innan ansökan. 

Läs mer om Kommunalt Aktivitetsansvar - KAA 

Ansök till gymnasial eller grundläggande vuxenutbildning 

Välj de utbildningar och kurser du vill läsa och identifiera dig med e-legitimation i vår kursplattform. Om du saknar e-legitimation eller har skyddade personuppgifter kan du kontakta vuxenutbildningens expedition för hjälp med din ansökan. 

Om du ska studera behörighetskompletterande gymnasiala kurser kan du ansöka om att studera på distans via vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare. 

Om distansstudier 

Sök yrkesutbildningar 

Du kan söka yrkesutbildning till undersköterska på vuxenutbildningen Kungälv i vår kursplattform. 

Du söker övriga yrkesutbildningar på grvux.se. 

Anmäl dig till svenska för invandrare (SFI) 

SFI är en grundläggande utbildning i svenska för dig som inte har svenska som modersmål. Är du nybörjare i svenska språket kan du börja på en allmän grundläggande SFI-kurs. 

 

  Sidan uppdaterades: