Mimers Hus - en plats där alla ska lyckas

Mimers Hus Gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. Hos oss har du tretton spännande program som du kan välja emellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa på Mimers Hus Gymnasium får du en god grund för din framtid.

 Teckenspråk:


Du har rätt att söka till vilken skola du vill för ditt barn. Du ska välja skola senast fredag i vecka 8 det år barnet fyller sex år. Barnet är alltid garanterad en plats på den skola som är närmast hemmet.

Det finns en kommunal gymnasieskola i Kungälv. Gymnasieskolan heter Mimers gymnasium och finns i Mimers hus i centrala Kungälv.


 

Våra program

På Mimers Hus gymnasium har vi fem studieförberedande program, åtta yrkesförberedande program samt introduktionsprogrammen.

En fördel med att Mimers Hus gymnasium har många olika program är att du får en mängd olika kurser att välja mellan när det kommer till individuellt val i år 2 och 3. På så sätt kan du kombinera olika intressen i din gymnasieutbildning. 

Läs mer om våra program   Läs mer om våra program

Våra ledord

Som elev på Mimers Hus Gymnasium får du lära dig att tänka och arbeta självständigt, samarbeta i grupp, ta del av nya perspektiv och skaffa dig kunskap som hjälper dig att skapa din egen framtid. Inom skolans område hittar du både Mimers kafé, Bibliotek och Kulturlabb. Hos oss är det vi tillsammans som är Mimers Hus Gymnasium.

Läs mer om gymnasiet   Läs mer om gymnasiet
  Sidan uppdaterades: