Besök Kungälv och Marstrand

Kungälv är unik med sina fästningar, Bohus och Carlsten, som vittnar om en lång och spännande historia. Men här finns även ett modernt shoppingcenter och kulturhus. Gillar du att bada kan du välja mellan hav och sjöar. Här ligger Marstrand med sin unika miljö.

 Teckenspråk:


Här finns ett stort utbud av aktiviteter. Allt ifrån seglingstävlingar på Marstrand till guidade visningar på någon av våra fästningar. Via turistwebben sodrabohuslan.se hittar du tips på aktiveter, boenden och matställen i Kungälvs kommun.


I Kungälv, på bekvämt avstånd från Göteborg, samsas den historiska trästaden med nybyggda stadsdelar och modernt resecentrum. Köpcentrat Kongahälla Center i centrala Kungälv erbjuder shopping, caféer och restauranger. Kungälv är också känt för sin kexfabrik, Göteborgs Kex. 

För dig som uppskattar naturen har Kungälv mycket att erbjuda. Fontins naturreservat kan du promenera till direkt från Kungälvs centrum. Här finns skog, betesmark och sjön Svarte Mosse. Genom Fontin går vandringsleden Bohusleden. I motionscentralen Kotten finns ett café. Granne med Fontinområdet ligger Nordiska FolkhögskolanSvartedalen erbjuder olika vandringsleder och är ett av Västsveriges största sammanhängande barrskogsområden.

Gillar du att bada erbjuder Kungälv många alternativ, både havsbad, insjöbad och inomhusbad

Marstrand

Marstrand ligger på två öar med färja emellan. Bebyggelsen på Marstrandsön har beskrivits som en av världens vackraste städer, med Carlstens fästning tronande på berget och den gamla trästadens kvarter nedanför. Under sommaren samsas seglare och semesterfirare på kajen. I kvarteren på land finns små butiker, caféer och restauranger.

Promenadstigarna och vandringslederna på Marstrandsön och Koön har en fantastisk utsikt. I väster ligger Heidenstamsfyren Pater Noster och på andra sidan horisonten ligger Skagen. I norr öarna Åstol och Dyrön, och bakom dem Tjörn. 

På Marstrandsön ligger även Strandverket konsthall inrymd i Södra Strandverket, den sista förstärkningen av försvaret i södra inloppet till Marstrands hamn.

För mer information om Kungälv och Marstrand

Södra Bohuslän Turism är det lokala turistbolaget för fyra kommuner i samverkan såsom Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Orust. Här hittar du som besökare all information om Kungälv som resmål:

Visit Kungälv - äta, bo och göra i Kungälv

Fler tips

  Sidan uppdaterades: