Anmälan av bassängbad

Du som vill starta en verksamhet med bassängbad som är tillgängliga för allmänheten behöver anmäla detta innan du startar. Om du köper en redan etablerad verksamhet gäller inte den förra ägarens anmälan, utan du behöver skicka in en egen.

Vad är bassängbad?

Ett bassängbad är en badanläggning som är till för allmänheten eller som används av många människor. Det kan vara simbassänger, vattenrutschbanor, pooler, dammar, flyttankar i olika former och storlekar, som finns inomhus eller utomhus. 

Hur anmäler jag?

Fyll i och skicka in din anmälan senast 6 veckor innan du avser att starta din verksamhet.

Skicka med:

  • en skalenlig detaljerad ritning som visar lokalens utformning med användningssätt och inredning.
  •  ventilationsprotokoll med angivna luftflöden.
  • ytterligare handlingar, till exempel skriftliga rutiner för egenkontroll av verksamheten.

Blankett för anmälan om bassängbad

Vad händer med min anmälan?

Vi kontrollerar alla handlingar och kontaktar dig om något måste kompletteras. Vi kommer sedan och kontrollerar din verksamhet, efter kontrollen skickar vi dig en inspektionsrapport. Om allting är bra fattar vi ett beslut som vi skickar till dig och du kan sedan starta din verksamhet.

Hur mycket kostar det?

Du betalar en timavgift för vår handläggning av din anmälan. Den totala kostnaden beror därför på hur lång tid det tar för oss att handlägga din anmälan. Du kan själv påverka tidsåtgången genom att se till att din anmälan är komplett. Du får inte pengarna tillbaka om du får avslag på din ansökan. Information om taxor och avgifter.

  Sidan uppdaterades: