Distansstudier på Hermods

Distansstudier beviljas i första hand för behörighetsgivande studier och för kurser vi inte kan erbjuda i Kungälv enligt särskilda skäl.

Du kan läsa på distans om du är folkbokförd i Kungälvs kommun och:

  • saknar en eller flera kurser för att kunna söka vidare till en annan utbildning
  • du inte har möjlighet att läsa de kurserna du behöver hos oss

Vi beviljar inte sammanhållna yrkesutbildningar eller kurspaket och gör endast i undantagsfall avsteg från ovanstående riktlinjer.


Hur går det till att läsa på distans?

Studierna är webbaserade och du hämtar och lämnar uppgifter och information via en lärplattform där din/dina kurser ligger upplagda i kursdelar med deadlines. Alla distansstudier avslutas med muntlig examination. För att kunna genomföra den muntliga examinationen behöver du ett headset med mikrofon, externa högtalare och webbkamera. Hermods rekommenderar att man använder fast internetförbindelse och inte trådlöst internet.


Ansökan

Du söker distanskurser via Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare och de beviljas i första hand bara för behörighetskompletterande studier. För att ansöka behöver du boka ett möte med vägledaren. Till ansökan ska du alltid bifoga betyg.


Antagning

Antagningar görs kontinuerligt och studietiden är individuell och bestäms tillsammans med studie- och yrkesvägledare. Du kan påbörja dina studier tidigast två veckor efter att de beviljats.

Kurser som skulle vara aktuella för dig tas fram i samråd med studie- och yrkesvägledare.

Du kan läsa mer om vilka kurser som erbjuds på Hermods webbplats.

  Sidan uppdaterades: