Mimers Hus gymnasium - en skola där alla ska lyckas!

Mimers Hus gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. Hos oss har du tolv spännande program att välja mellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa får du en god grund för din framtid.

Våra ledord

Under dina år hos oss kommer du att få lära dig att tänka och arbeta självständigt, samarbeta i grupp och får ta del av nya synsätt. Hos oss skaffar du dig kunskap som hjälper dig att skapa din egen framtid. Genom våra ledord Gemenskap, Trygghet och Valmöjlighet är vi med dig hela vägen.

Gemenskap

Att du som elev ska känna gemenskap med såväl dina klasskamrater som med andra elever på skolan och med vår personal är viktigt för oss. Vi arbetar dagligen med att stärka gemenskapen på skolan och gör utöver det olika aktiviteter gemensamt. Bland annat anordnar vi varje år en fältstafett där du och din klass klär ut er utifrån ett gemensamt tema och tillsammans tävlar i olika grenar.

Vår härliga och kreativa elevkår har ett nära samarbete med skolledningen och gör många olika aktiviteter som ökar gemenskapen på skolan, bland annat håller de i olika spex, tävlingar, event, studentbalen, och är med och planerar studentfirandet.

Elevdemokrati är viktigt för oss och tas på stort allvar. Vi har därför en rad olika möten där du som elev kan komma till tals i frågor som rör skolans arbetsområden. Vi har t ex klassråd, demokratiskt forum, beredningsmöten och skolmöten där elever tillsammans med skolledning diskuterar, planerar och beslutar olika skolfrågor.

Trygghet

Trygghet bygger på tillit. Hos oss möts du av personal som lyssnar och bryr sig om dig. Vårt mål är att skapa en trygg plats där du känner att du kan vara dig själv, där du kan vara öppen mot andra, en plats där du vågar utmana dig själv och på så sätt utvecklas så långt som möjligt. Du ska känna dig hemma hos oss.

Det är viktigt att du vet och känner att vi arbetar för att skapa de bästa möjligheterna för dig utifrån dina personliga mål och förutsättningar. Som en del i trygghetsarbetet arbetar elevhälsan nära både lärare och skolledning med tryggheten på skolan och tryggheten hos dig som individ. En rad trygghetsskapande aktiviteter genomförs både klassvis och genom gemensamma aktiviteter på skolan. Vi har en tydlig likabehandlingsplan som vi arbetar efter.

Valmöjlighet

Genom kunskap kommer valmöjlighet. Valmöjligheten för dig att välja ut din väg, din framtid och nå dina drömmar. Tack vare vår storlek och breda kompetens kan vi erbjuda många valmöjligheter. Här kan du läsa just det programmet och de kurserna du behöver för att nå ditt drömjobb eller komma in på din drömutbildning.

Hos oss har du möjlighet att utveckla ditt specialintresse, om det så är starta ett ungdomsföretag, UF-företag, och verkligen få kunskap och inblick hur det är att driva ett företag, lära dig elkonstruktion, att reparera bilar, eller att fördjupa dig inom matematik, språk, grafisk produktion, vårdarbete, idrott eller något annat. Vi har många program att välja mellan och många inriktningar och individuella valkurser inom programmen.

Vi samarbetar med arbetslivet genom t ex Teknikcollege, Vård- och omsorgscollege och genom våra lärlingsutbildningar och arbetsplatsförlagda utbildning, APL. Detta ger dig en bra grund att stå på inför ditt framtida yrke. Vi ger dig även valmöjligheten att samtidigt som du läser din utbildning få chansen att utvecklas i just din idrott. På skolan erbjuder vi Lokal idrottsutbildning, LIU inom en rad olika idrotter och Nationell idrottsutbildning, NIU inom handboll, bandy och rodd. Hos oss slipper du välja mellan
idrott och utbildning, du kan få båda!

Välkommen till Mimers Hus gymnasium - din framtid!

  Sidan uppdaterades: