Mimers Hus gymnasium - en skola där alla ska lyckas!

Mimers Hus gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. Hos oss har du tretton spännande program att välja mellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa får du en god grund för din framtid.

Du får lära dig att tänka och arbeta självständigt, samarbeta i grupp, ta del av nya perspektiv och skaffa dig kunskap som hjälper dig att skapa din egen framtid. Inom skolans område hittar du både Mimers café, bibliotek och kulturlabb. Hos oss är det vi tillsammans som är Mimers Hus gymnasium.

Vi skapar samhörighet

Tillsammans med dina nya klasskamrater och kompetenta lärare skapar ni en härlig och nyfunnen gemenskap där alla känner samhörighet. Äntligen kommer du att läsa just de ämnen som du känner ett brinnande intresse för och ni med era lärare och mentorer kommer att lägga stor vikt vid att skapa en unik miljö där ni ständigt utvecklas under era tre år tillsammans, hela vägen fram till studenten.

Som aktiviteter för att stärka och skapa samhörigheten på skolan har vi bland annat en årlig gemensam fältstafett där du och din klass klär ut er utifrån ett gemensamt tema och tillsammans tävlar i olika grenar vid fästningen. Vi tror på en levande elevdemokrati och detta genom ett demografiskt forum där din och andras röster blir hörda och är viktiga och tas på stort allvar. Vi har en kreativ och underbar elevkår som med ett nära samarbete med skolledningen gör dina tre år till minne för livet.

Vi skapar trygghet

Hos oss möts du av lärare som lyssnar och bryr sig om dig som elev och gör det lilla extra för att du skall känna dig trygg och hemma hos oss. Trygghet bygger på tillit, det är viktigt att du som elev känner att vi alltid arbetar för att skapa de bästa möjligheterna för just dig och utifrån dina personliga mål och förutsättningar.

I dina undervisningslokaler skapar vi en trygg plats där du känner dig som hemma och kan vara dig själv och vara öppen mot andra, en plats där du vågar utmana dig själv och på så sätt utvecklas så långt som möjligt. Som en del i trygghetsarbetet har vi en fantastisk elevhälsa som jobbar nära lärarna för att aktivt jobba med tryggheten på skolan och hos dig som individ. Det händer mycket på tre år och vi finns där för dig i livets toppar och dalar.

Vi skapar valmöjlighet

Genom kunskap kommer valmöjlighet. Valmöjligheten för dig att välja ut din väg, din framtid och nå dina drömmar. Som elev hos oss kommer du, tack vare vår storlek och breda kompetens, ha möjlighet att läsa just de kurserna som du behöver för att nå ditt drömjobb eller komma in på din drömutbildning. Du kommer få en bra grund att stå på inför ditt framtida yrke genom chansen till APL (arbetsplatsförlagd utbildning) eller våra lärligsutbildningar.

Genom vårt stora utbud av individuella valkurser har du valmöjligheten att utveckla dig i ditt specialintresse, om det så är matematik, teckenspråk eller musik, vi har det. Du har möjlighet att välja starta ett UF-företag och verkligen få kunskap och inblick hur det är att driva ett företag. Vi ger dig också valmöjligheten att samtidigt som du läser din utbildning även få chansen att utvecklas i just din idrott. Detta genom vår populära idrottsprofil eller genom vår NIU-utbildning inom handboll, bandy och rodd. Hos oss slipper du välja mellan idrott eller utbildning, du kan få båda!

Välkommen till Mimers Hus gymnasium - din framtid!

  Sidan uppdaterades: