Aktivitetsrundor

Det finns två aktivitetsrundor i kommunen. "Komarksslingan" och "Centrumslingan". Tanken är att på ett lekfullt sätt uppmuntra till spontan aktivitet för vuxna och barn.

Rundorna fungerar ungefär som en poängpromenad. Ett antal skyltar utmed slingan visar på enkla övningar. Komarksslingan satsar på puls och styrka. Centrumslingan  har rörelser anpassade både för dig som sitter och för dig som står upp. Båda rundorna utgår från Älvsparken men det går också bra att köra rundan från andra hållet. Se kartorna.

Komarksslingan

Här fokuserar vi på puls och stryka. 12 skyltar utmed slingan med övningar som är anpassade för både barn och vuxna. På varje skylt finns en QR kod att läsa av med mobilen. Då kommer man till en liten filmsnutt som visar vad man ska göra. Slingan startar antingen från cykelvägen vid Ekumeniakyrkan, eller från Älvsparken. 

komarken780.jpg

komarksslingan1_1.jpg

Centrumslingan

Här handlar det om att få med alla. Åtta skyltar utmed slingan är anpassade både för sittande och stående. På varje skylt finns också en QR kod att läsa av med mobilen. Då kommer man till en liten filmsnutt som visar vad man ska göra. Slingan börjar vid Väktaregatan i centrala Kungälv eller vid Älvsparken.

centrumrundan780.jpg

centrumslingan780.jpg

 

Fler aktivitetsrundor

Det finns flera aktivitetsrundor runt om i landet. Här hittar du dom samlade på en plats. 

  Sidan uppdaterades: