Biblioteken i Kungälv

Biblioteken öppnar gradvis

Marstrands bibliotek är stängt på grund av att det anpassas till att bli ett meröppet bibliotek. I övrigt öppnas våra bibliotek nu gradvis och målet är att vara i gång som vanligt omkring skolstart i slutet av augusti. 

 

Kungälvs kommun har flera olika bibliotek som du kan besöka för att plugga, surfa, läsa tidningar och låna böcker. Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta en bok, eller besök bibliotekets webbplats biv.se.

 Teckenspråk:


Det finns fem bibliotek i kommunen. Kungälvs bibliotek är det största och ligger i Mimers kulturhus mitt i centrala Kungälv. De övriga fyra biblioteken finns i Diseröd, Kärna, Marstrand och Ytterby.

Vill du veta mer om biblioteken kan du ringa till Kungälvs bibliotek på telefon 0303-23 82 10. Biblioteket har också en egen webbplats där du bland annat kan låna eller reservera böcker. Webbplatsen heter Biv.se.


 

 

Biblioteket i Mimers hus är öppet

Biblioteket i Mimers hus är öppet med begränsade öppettider och service. Övriga bibliotek är fortsatt stängda. Även de meröppna biblioteken är stängda. 

Sommartider biblioteket Mimers kulturhus:

Måndag 10–19
Tisdag 10–16
Onsdag 10–19
Torsdag 10–16
Fredag 10–16


Använd Digitala biblioteket

Passa på att upptäcka bibliotekets digitala tjänster. Om du får problem kan biblioteket hjälpa dig på telefon, 0303-23 82 10

Cineasterna: Låna strömmande film

Nu kan du låna strömmande film via cineasterna.se. Bibliotekskortet ger dig tillgång till 2700 kvalitetsfilmer från hela världen. Du kan låna fyra filmer per månad.

Gör så här:
Sök upp filmen på biv.se eller gå direkt till webbplatsen cineasterna.se och välj Bibliotek i Väst i menyn. Fyll i ditt lånekortsnummer och pinkod och starta filmen. Ditt lån är aktivt i 48 timmar.

Biblio: E-böcker och e-ljudböcker direkt i mobilen

Ladda ner appen Biblio och logga in genom att välja Bibliotek i Väst. Du får låna två e-bokslån per vecka.

 

Tillfälliga lånevillkor

För att underlätta för dig gör vi nu ett antal tillfälliga förändringar i våra lånevillkor. Tänk på att du alltid kan sköta dina omlån på bibliotekets webbplats eller via telefon.

• Normal lånetid utökas från fyra veckor till sex veckor.
• Du kan göra tre omlån (gäller inte för medier med reservationskö eller fjärrlån).
• För media som det är kö på gäller fortfarande två veckors lånetid.

Förändringarna gäller från den 16 mars 2020.

 

Hantering av personuppgifter

Från 25 maj 2018 gäller Dataskyddsförordningen (GDPR) vilket påverkar hanteringen av dina personuppgifter. 
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter 

 

Så fungerar de meröppna biblioteken

Obs! De meröppna biblioteken är tills vidare stängda. Meröppet bibliotek är en service som innebär att du kan besöka biblioteket på egen hand, även när personalen inte är där. Kungälv har tre meröppna bibliotek, i Diseröd, Kode och Kärna.

Läs mer om meröppet 

 

Information om låneregler och avgifter

Låneregler och avgifter är gemensamma för alla bibliotek inom Bibliotek i Väst och du hittar dem här: Information om låneregler och avgifter
Låneförbindelse barn

 

Bibliotekets databaser 

Alla bibliotekets databaser kan du nå från bibliotekens datorer. Om det finns en länk kan du logga in hemifrån med ditt lånekortsnummer.
databaser som biblioteket prenumererar på

 

Hej pedagog!

Som pedagog i Kungälvs kommun har du möjlighet att låna böcker på våra folkbibliotek. Här hittar du information om hur det fungerar: Hej pedagog (PDF)

  Sidan uppdaterades: