Gitarr, elgitarr och elbas

Gitarr är ett av Kulturskolans mest populära instrument. Just nu är det kö för att få spela gitarr. Kika gärna på någon av våra andra kurser också!

Gitarr

Årskurs 2–9 och gymnasiet.

Du lär dig ackord och melodispel i olika musikstilar. Vi spelar efter både noter och på gehör. Gitarr får du köpa själv, men fråga gärna din lärare om kvalitet, lämplig storlek och typ av instrument. 

Gitarr är ett av våra köinstrument tillsammans med piano och blockflöjt. En elev på Kulturskolan får endast spela ett köinstrument (piano, gitarr och blockflöjt). Spelar du redan ett köinstrument kommer du få frågan om vilket instrument du vill spela när du blir erbjuden ett annat köinstrument.

 Sök kurser inom gitarr

Elgitarr

Årskurs 4–9 och gymnasiet.

Elgitarren är en gitarr som förstärks och där ljudet varieras med olika ljudeffekter. Den används främst i musikstilar som pop, rock, blues och jazz. Du får lära dig ackord, riff, melodi och solospel (improvisation). Vi spelar både på gehör och noter. Elgitarr får du köpa själv, men fråga gärna din lärare om råd.
Vill du spela mer? Fråga din lärare om att spela i en Rockgrupp! Det räknas som ensemble och är kostar inget.

 Sök kurser inom el-gitarr

Elbas/kontrabas

Årskurs 4–9 och gymnasiet.

Elbasen är ett rytm- och kompinstrument som står för grunden och det stabila svänget i musiken tillsammans med trummorna. Du får lära dig baskomp, riff, grooves och slapping. Vi spelar på gehör, efter noter och efter tabulatur. Elbas får du köpa själv, men fråga gärna din lärare om råd.
Vill du spela mer? Fråga din lärare om att spela i en Rockgrupp! Det räknas som ensemble och är kostar inget.

 Sök kurser inom elbas/kontrabas
  Sidan uppdaterades: