Biblioteken i Kungälv

Kungälvs kommun har flera olika bibliotek som du kan besöka för att plugga, surfa, läsa tidningar och låna böcker. Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta en bok, eller besök bibliotekets webbplats biv.se.

 Teckenspråk:


Det finns fem bibliotek i kommunen. Kungälvs bibliotek är det största och ligger i Mimers kulturhus mitt i centrala Kungälv. De övriga fyra biblioteken finns i Diseröd, Kärna, Marstrand och Ytterby.

Vill du veta mer om biblioteken kan du ringa till Kungälvs bibliotek på telefon 0303-23 82 10. Biblioteket har också en egen webbplats där du bland annat kan låna eller reservera böcker. Webbplatsen heter Biv.se.Bibliotekskatalog:
 Sök böcker, låna om och reservera
 (extern länk)

 E-böcker att läsa på skärm eller att lyssna på strömmande (extern länk)

 

Digital självservice på biblioteket

På grund av smittorisken kan du i nuläget inte få hjälp vid bibliotekets datorer. Självbetjäning gäller även vid scanning och kopiering. Digital handledning kan i viss mån ske via telefon, 0303-23 82 10. 

Goda digitala nyheter! 

Nu kan du låna strömmande film via cineasterna.se
Bibliotekskortet ger dig tillgång till 2700 kvalitetsfilmer från hela världen. Du kan låna en film per vecka.

Gör så här:
1. Använd din dator eller mobila enhet, gå till www.cineasterna.se och välj Bibliotek i Väst i menyn.
2. Leta upp en film du vill se, fyll i ditt lånekortsnummer och pinkod och starta filmen. Ditt lån är aktivt i 48 timmar.

Dessutom:
Nu har vi utökat till 2 e-bokslån per vecka!

Tillfälliga lånevillkor

Om du känner någon form av luftvägssymtom som hosta, snuva eller feber ska du inte besöka allmänna lokaler som bibliotek. För att underlätta för dig gör vi nu ett antal tillfälliga förändringar i våra lånevillkor. Tänk på att du alltid kan sköta dina omlån på bibliotekets webbplats eller via telefon.

• Normal lånetid utökas från fyra veckor till sex veckor.
• Du kan göra tre omlån (gäller inte för medier med reservationskö eller fjärrlån).
• För böcker med fler än en person i kö gäller fortfarande två veckors lånetid.

Förändringarna gäller från den 16 mars 2020. Läs gärna en e-bok hemifrån.

Aktuell information om coronaviruset hittar du på krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten 

Hantering av personuppgifter

Från 25 maj 2018 gäller Dataskyddsförordningen (GDPR) vilket påverkar hanteringen av dina personuppgifter. 
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (extern länk)

Så fungerar de meröppna biblioteken

Meröppet bibliotek är en service som innebär att du kan besöka biblioteket på egen hand, även när personalen inte är där. Kungälv har tre meröppna bibliotek, i Diseröd, Kode och Kärna.

Det meröppna biblioteket är öppet kl. 06–22 varje dag. Du kan registrera dig för att få egen meröppetbricka under bibliotekets bemannade tider. Du måste vara över 18 år samt uppvisa legitimation och bibliotekskort.

Som meröppetanvändare godkänner du att dina personuppgifter lagras i meröppetsystemet. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om meröppet

Information om låneregler och avgifter

Låneregler och avgifter är gemensamma för alla bibliotek inom Bibliotek i Väst och du hittar dem här: Information om låneregler och avgifter
Låneförbindelse barn

Bibliotekets databaser 

Alla bibliotekets databaser kan du nå från bibliotekens datorer. Om det finns en länk kan du logga in hemifrån med ditt lånekortsnummer.
Här ser du alla databaser som biblioteket prenumererar på

Hej pedagog!

Som pedagog i Kungälvs kommun har du möjlighet att låna böcker på våra folkbibliotek. Här hittar du information om hur det fungerar: Hej pedagog (PDF)

  Sidan uppdaterades: