Biblioteken i Kungälv

Kungälvs kommun har flera olika bibliotek som du kan besöka för att plugga, surfa, läsa tidningar och låna böcker. Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta en bok, eller besök bibliotekets webbplats biv.se.

 Teckenspråk:


Det finns fem bibliotek i kommunen. Kungälvs bibliotek är det största och ligger i Mimers kulturhus mitt i centrala Kungälv. De övriga fyra biblioteken finns i Diseröd, Kärna, Marstrand och Ytterby.

Vill du veta mer om biblioteken kan du ringa till Kungälvs bibliotek på telefon 0303-23 82 10. Biblioteket har också en egen webbplats där du bland annat kan låna eller reservera böcker. Webbplatsen heter Biv.se.Bibliotekskatalog:
 Sök böcker, låna om och reservera
 (extern länk)

 E-böcker att läsa på skärm eller att lyssna på strömmande (extern länk)

 

 Bibliotek i väst logotype

Nya lånekort till alla!

Ditt nya bibliotekskort gäller i sju kommuner: Kungälv, Ale, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Välkommen till biblioteket för att få ditt nya kort!

Hantering av personuppgifter

Från 25 maj 2018 gäller Dataskyddsförordningen (GDPR) vilket påverkar hanteringen av dina personuppgifter. 
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (extern länk)

 

Så fungerar de meröppna biblioteken

Meröppet bibliotek är en service som innebär att du kan besöka biblioteket på egen hand, även när personalen inte är där. Kungälv har tre meröppna bibliotek, i Diseröd, Kode och Kärna.

Det meröppna biblioteket är öppet 6–22 varje dag. Du kan registrera dig för att få egen meröppetbricka under bibliotekets bemannade tider. Du måste vara över 18 år samt uppvisa legitimation och bibliotekskort.

Som meröppetanvändare godkänner du att dina personuppgifter lagras i meröppetsystemet. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om meröppet

 

Information om låneregler och avgifter

Låneregler och avgifter är gemensamma för alla bibliotek inom Bibliotek i Väst och du hittar dem här: Information om låneregler och avgifter
Låneförbindelse barn

 

Bibliotekets databaser 

 Alla bibliotekets databaser kan du nå från bibliotekens datorer. Om det finns en länk kan du logga in hemifrån med ditt lånekortsnummer.
Här ser du alla databaser som biblioteket prenumererar på

 

Hej pedagog!

Som pedagog i Kungälvs kommun har du möjlighet att låna böcker på våra folkbibliotek. Här hittar du information om hur det fungerar: Hej pedagog (PDF)

Välkommen till biblioteket! 

 

  Sidan uppdaterades: