Att jobba här

Som medarbetare hos Kungälvs kommun är du viktig för alla som bor, arbetar i och besöker vår kommun. Välkommen till en arbetsplats där du gör skillnad varje dag!

Tillsammans är vi drygt 3700 medarbetare, inom cirka 200 olika yrken, med ett gemensamt uppdrag; att ge så god service som möjligt åt kommunens invånare. Vi utbildar barn och ungdomar, vi tar hand om äldre och underhåller vatten och renhållning bland mycket annat. Våra arbeten är viktiga och gör skillnad för många.

Som medarbetare hos oss är din kunskap och ditt sätt att förhålla dig avgörande för hur Kungälvs invånare har och får det. De värderingar som vi arbetar efter är medborgarfokus, helhetssyn och lärande.

Vad kan du jobba med i Kungälvs kommun?

  • Inom Vård och omsorg - exempelvis som sjuksköterska, undersköterska eller vårdbiträde. Läs mer om att jobba inom vård och omsorg
  • Inom Social omsorg - exempelvis som personlig assistent, stödassistent eller socialsekreterare.
  • Inom Samhälle och utveckling - exempelvis som planarkitekt, lantmäteriingenjör, miljöingenjör eller drifttekniker.
  • Inom Service - exempelvis som lokalvårdare, kock eller IT-assistent.
  • Inom Utbildning - exempelvis som förskole-, grundskole-, eller gymnasielärare, fritidspedagog eller elevassistent.
  • Inom Kultur och fritid - exempelvis som bibliotekarie eller fritidsledare.
  • Inom Ledning, utveckling och administration - exempelvis som systemförvaltare, ekonom, registrator eller verksamhetsutvecklare.

Lär känna kommunens medarbetare

Som anställd i kommunen är möjligheterna till utveckling många. Lär känna två medarbetare som berättar om hur deras karriärvägar sett ut.

Kristina Jönsson, administratör personlig assistans

Läs intervjun med den tidigare personliga assistenten Kristina Jönsson som numera är administratör inom personlig assistans. Hon berättar om fördelarna med att jobba i offentlig sektor, om en typisk arbetsdag och delar med sig av ett Kungälvstips.

Läs en intervju med Kristna Jönsson   Läs en intervju med Kristna Jönsson

Förmåner för dig som anställd i Kungälvs kommun

Kungälvs kommun arbetar hälsofrämjande. Som månadsanställd i kommunen får du ett friskvårdsbidrag som du kan använda, exempelvis till motion, massage eller fotvård. Bidraget är på 1500 kronor per år.

I Kungälvs kommun har vi rökfri arbetstid.

Att leda i Kungälvs kommun

En nyckel för att bygga en framgångsrik organisation är att det finns ett bra ledarskap. Som ledare hos oss är du en viktig faktor till framgång för Kungälvs utveckling. Du får tillsammans med medarbetarna utveckla våra verksamheter utifrån de mål och uppdrag vi har fått av medborgare och politiker.

Kungälvs kommun växer och behöver dig som vågar leda och växa med kommunen. Låter det som en lockande utmaning? Kanske är just du den vi söker?

Har du frågor om hur det är att vara chef i Kungälvs kommun? Du är alltid välkommen att kontakta HR-chef Ann-Charlotte Backström

  Sidan uppdaterades: