Telefonparkering

I Kungälvs kommun kan du välja att betala med telefonparkering på alla kommunala parkeringsplatser. Parkeringstaxan för telefonparkering är samma som när du betalar i en parkeringsautomat men du betalar endast för tiden du väljer att parkera. På det sättet slipper du att betala för outnyttjad parkeringstid.

För att använda telefonparkering krävs ingen förregistrering och det fungerar på alla typer av mobiltelefoner. Kostnad för samtal och internetåtkomst kan tillkomma beroende på ditt mobilabonnemang, detta gäller inte om du betalar via appen.

Betala din parkeringsbiljett med SMS

Starta din parkering

  • Skicka ett SMS till telefon 0700-40 40 40. 
    Skriv zonkod (zonkoden består av fyra siffror och står på skyltar på parkeringsplatsen), fordonets registreringsnummer och ditt personnummer. (Du behöver ange ditt personnummer så att SMS Park kan skicka faktura till din folkbokförda adress).
    Exempel: 9999 ABC123 ÅÅMMDDXXXX
  • Du får då en sms-bekräftelse om att din parkeringsbetalning har startat
  • Du får en påminnelse via sms så att du inte glömmer bort en startad parkering

Avsluta din parkering

  • Skicka ett SMS med ordet Avsluta till telefon 0700-40 40 40.
  • Du får en sms-bekräftelse om att din parkering har avslutats, kostnaden för din parkering och ett lösenord så att du enkelt kan ändra betalsätt

Du kan välja flera olika betalningsalternativ. Mer information finns på SMS Parks webbplats.


Betala din parkeringsbiljett via app

Sök på SMS Park i din app-butik för att hitta appen. SMS Parks app finns på Google Play och App Store. Appen fungerar direkt och du kan via appens karta se alla platser där du kan använda SMS Park.
OBSERVERA! Den förste november 2020 byter vi app i Kungälvs kommun. Då kan du välja mellan:
Easypark
Parkster
ePark

Betalsätt

Alla parkeringsköp du gör via SMS Park under en månad skickas på en samlingsfaktura månaden efter.

Som ny kund är pappersfaktura förvalt (25 kronor avgift).

Du kan ändra betalsätt med hjälp av lösenordet du får när du avslutar din parkering. På SMS Parks webbplats, hittar du flera olika kostnadsfria alternativ och mer information om tjänsten. Du kan också kontakta deras kundservice per telefon 0772-10 10 10 för att få hjälp med att ändra betalsätt.

Kundservice

Kungälvs kommun anlitar SMS Park som leverantör av sms-parkeringstjänsten. Behöver du hjälp kan du ringa deras kundservice på telefon 0772-10 10 10.

Läs om de vanligaste frågorna och svaren på SMS Parks webbplats.

  Sidan uppdaterades: