Food trucks i Kungälvs kommun

Food truck kan kallas för "rullande restaurang" och innebär försäljning av olika typer av take-away mat till förbipasserande från ett uppställt motordrivet fordon (lätt lastbil). Food trucks blir allt mer populärt runt om i världen. I Kungälvs kommun vill vi gärna uppmuntra till att fler ansöker om att få ställa upp en food truck. Allt för att erbjuda invånare och besökare ett större matutbud och möjligheter till take away.

Vi erbjuder ett visst antal platser för uppställning av food trucks i kommunen, alla på centrala platser med ett gott flöde av människor och som inte bidrar till en ogynnsam konkurrenssättning mot redan existerande verksamheter. Tanken är att tillståndshavarna ska förflytta sin food truck mellan de olika platserna så att utbudet på respektive plats varieras.

Regler för food truck

Tillståndshavaren ansvarar att:

  • deras food truck är självförsörjande på el och vatten
  • inget lämnas kvar på uppställningsplatsen över natten
  • det är städat och ser prydligt ut runt verksamheten

Vårt önskemål är att ekipagen har ett trevligt yttre och att det finns ett miljötänk, det vill säga försäljning av närproducerade/ekologiska råvaror av hög kvalitet och erbjudande av nyttiga alternativ.

Platser för food truck

Tillåten tid för uppställning är klockan 08.00-20.00. De platser som tillåts för Food Truck är Västra Parken, Nytorget, Mimers Hus samt vid stationen i Ytterby Undantag gäller för platsen på Nytorget under torsdagar ojämna veckor då platsen är reserverad för annan verksamhet. I Västra Parken och på Nytorget finns det elskåp som ska användas vid uppställning och tillgång till egen el är inte nödvändig på dessa platser.

Kartor med markerade uppställningsplatser

Uppställningsplats Mimers hus (pdf, nytt fönster)

Uppställningsplats Nytorget (pdf, nytt fönster)

Uppställningsplats Västra gatan (pdf, nytt fönster)

 

Ansök om uppställning

Information om ansökan om uppställning av food truck.

  Sidan uppdaterades: