Vandringsleder

Här finner du vandringsleder i Kungälvs kommun. På varje led hittar du mer information om vad som finns och även länkar till externa hemsidor.

 Teckenspråk:


Du har alltid nära till natur och bad i Kungälv. Här finns många badplatser att välja mellan, havsbad, sjöar eller bassäng – både inomhus och utomhus.

För dig som vill vandra finns vackra Bohusleden som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i Norr. Det finns flera fina naturområden i Kungälv. Den mest kända är Svartedalen. Här finns gott om fiskevatten och sjöar att paddla i.


Bohusleden

Belysning: Nej

Toalett: Ja (Finns i Motionscentralen i Fontin)

Bohusleden är en 37 mil lång vandringsled som slingrar sig mellan Lindome och Strömstad. Av Bohusledens 27 etapper går två delar genom Kungälvs kommun.

  • Fontin - Grandalen, 19 kilometer
  • Grandalen - Bottenstugan, 7,5 kilometer

Bra startpunkter är Motionscentralen i Fontin och Grandalen. Du hittar mer information på Bohusledens webbplats (extern länk)

Svartedalen

Belysning: Nej
Toalett: Nej

Svartedalen är ett stort frilufts- och naturområde mellan Kungälv och Stenungsund med många promenadstigar och vandringsleder. Här finns rastplatser, vindskydd, utsiktsplatser, badplatser, kanotvatten och goda fiskemöjligheter. Genom Svartedalen går Bohusledens etapp mellan Grandalen och Bottenstugan.

Du hittar mer information på Bohusledens webbplats (extern länk)

Kastellegårdsskogen

Belysning: Nej
Toalett: Nej

Kastellegårdsskogen är ett populärt strövområde mellan Komarken och Ytterby. Här finns ett stort antal större och mindre stigar, utsiktsplatser och fornlämningar. 

Marstrand


Vandringsleder på Koön

Belysning: Nej
Toalett: Nej 

Vandra på Marstrandsön

En bit bort från bebyggelsen på Marstrandsön finns flera vandringsleder med inbjudande klippor. Här kan du se Jättegrytan, passera Hummernäsan och sluta med ett dopp vid Svarte Udde. Eller så kan du utforska Grottan, Offerstenen, Nålsögat och se Kattegatt möta Skagerrak vid Skallens fyr. 

Vandra på Koön (PromeMare)

På Koön finns tre vandringsleder som du kan utforska.
Hundar ska hållas kopplade i och omkring vandringslederna.

Läs mer i Pdf-filen om PromeMare Vandra på Koön - Karta och folder

Gröna leden (cirka 2,5 kilometer)

Du tar dig enkelt fram med rullstol eller barnvagn på den Gröna leden som är Koöns lättaste vandringsled. Längs leden finns en utsiktsplats med gillmöjligheter. Från utsiktsplatsen har du en vacker utsikt över Hakefjorden. Varma sommardagar kan du söka skugga på den tillgänglighetsanpassade sittplatsen som du når via en liten bro över bäcken.

Blå leden (cirka 5 kilometer)

Den blå leden går över berg och på stigar längs med Älgöfjorden. Leden passerar Smörsundsdammen som är reservvattentäkt för Marstrand. Här kan du slå dig ner och grilla i det tillgänglighetsanpassade vindskyddet. Du kan också ta ett friskt havsbad nedanför campingen.

Svarta leden (cirka 5 kilometer)

Den svarta leden bjuder på utmanande bergsterräng. Här passerar du militära lämningar och flera utsiktsplatser med fantastiska vyer. En av utsiktsplatserna når du enkelt via den asfalterade gångstigen. Utsiktsplatsen har ett brett trädäck och en grillplats. 

Läs mer om tillgänglighet på Tillgänglighetsdatabasens webbplats:

  Sidan uppdaterades: