Dans

På Kulturskolan kan du välja bland flera olika danser. Alla barn i Kungälv från 4 år och upp till och med gymnasiet kan börja dansa.

På Kulturskolan kan du välja mellan många olika danser. För de yngsta barnen finns barndans, för barn från årskurs 1 upp till gymnasiet finns balett, jazz/show och hiphop/street.

Undervisningen sker främst på Mimers Kulturhus på eftermiddags- och kvällstid.

Barndans

4 år – årskurs 1

Här får du lära dig dans som är influerad av balett med hjälp av lekar, rytmer, balettövningar och fri dans. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår. 
Grupperna är åldersindelade och vi dansar på tisdagar.

 Sök kurser inom barndans

Balett

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Här blandar vi klassisk balett med fri dans. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka dansskor samt uppsatt hår om du har långt hår. Grupperna är åldersindelade. Vi dansar på onsdagar.

 Sök kurser inom balett

Hiphop/Street

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Hiphop/Street handlar mycket om attityd och styrka. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder. Gärna i mjuka gymnastikskor samt uppsatt hår om du har långt hår. 
Grupperna är åldersindelade. Vi dansar på tisdagar.

 Sök kurser inom hiphop/street

Jazz/Showdans

Årskurs 1 – 9 och gymnasiet

Jazz/showdans är influerad av många olika andra danser, till exempel balett. Här riktar vi in oss på rytm, smidighet och styrka. Vi dansar i kläder som är lätta att röra sig i exempelvis gymnastikkläder samt uppsatt hår om du har långt hår. Grupperna är åldersindelade och vi dansar på måndagar. 

 Sök kurser inom jazz/showdans

Jazzbalett

Årskurs 3 – 9 och gymnasiet

Jazzdans blandat med balett i både övningar och koreografi. Musiken är allt från klassiskt till modern musik. Vi dansar på onsdagar.

 Sök kurser inom jazzbalett
  Sidan uppdaterades: