Sång och kör

Kulturskolan ger dig som gillar att sjunga möjlighet att sjunga både enskilt och i någon av våra olika körer, även för vuxna! Att sjunga i kör är roligt, du får pröva din röst och en chans att träffa nya vänner.

Barnkör

Barnkören träffas en gång i veckan och sjunger både välkända och nya sånger. Barnkören är avgiftsfri.  Anmälan  till Mimers barnkör gör du via anmälningsformuläret på webben. De skolor där det finns skolkör får du information från respektive lärare om hur anmälan och antagningsprocessen går till. Kören träffas under fritidstid. 

På dessa skolor kan du gå på barnkör: 

  • Kärna skola
  • Sparrås/Kastellegårdsskolan (varannan termin)
  • Kode skola
  • Kareby skola
  • Hålta/Marstrands skola (varannan termin). 

 

Mellankör Mimers

Vi träffas en gång i veckan och sjunger både välkända och nya sånger, moderna och traditionella. Vi brukar uppträda minst en gång per termin till exempel på en julkonsert eller Nationaldagen. Ibland gör vi en föreställning ihop med andra elever och grupper på Kulturskolan. 
Mellankören är avgiftsfri. Anmälan till Mellankör Mimers gör du via anmälningsformuläret på webben.

 

Vuxenkör

Tycker du om att sjunga och vill lära dig mer om hur din röst fungerar? Vuxenkören är en åldersblandad kör som träffas en gång i veckan på Mimers Kulturhus och repeterar. Vi sjunger sånger med olika stilar och med olika svårighetsgrad.  Oftast är kören indelade i sopran, alt och baryton. Alla från 18 år och uppåt är välkomna att ansöka. 

 

Solosång

Årskurs 6–9 och gymnasiet

När du sjunger solo får du lära känna din röst och utveckla din sångteknik. Vi sjunger olika musikstilar och jobbar med uttryck och att förmedla en känsla. Du får också träna på att sjunga i mikrofon. Yngre elever sjunger i mindre grupper, och från och med gymnasiet kan du få enskilda sånglektioner.

  Sidan uppdaterades: