Träffpunkten

På alla våra äldreboenden har vi en Träffpunkt. Här arbetar aktiveringspedagoger med att erbjuda aktiviteter och sammankomster av olika slag för våra hyresgäster.

Gamla favoriter och nya upplevelser

Vi försöker fånga upp gemensamma önskemål såväl som enskildas behov av aktivering.

Det kan vara allt från bingo och allsång till trubadurer och filmvisning. Vi får besök av frivilligorganisationer som uppträder med körsång och bjuder på en kopp kaffe. Naturligtvis besöker Lucia oss med sin skönsång.

Vi har fått hjälp i ett projekt att utveckla aktiviteter med hjälp av ny teknologi. Flera boenden erbjuder TV-spel samt cykelturer i Kungälv med hjälp av motionscykel och filmduk.

Skördefest, Cruising i raggarbil och Folkparksfest är exempel på större aktiviteter som Träffpunkten anordnar.


Samarbete över gränser

Vi har herrklubbar där man träffas från flera boenden.

Träffpunkten samverkar gärna med andra i närområdet, exempelvis dagisgrupper som kommer och dansar runt midsommarstången.

Eller varför inte den gången när vi hyrde en hel biograf och fick hjälp av ungdomar att servera popcorn och dricka och hjälp av räddningstjänsten med lyft av rullstolar. Hoppas bara inte alltför många av våra boende blev uppmuntrade av filmen som visades; "Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann'".

 

Öppen Träffpunkt

I vår kommun finns flera seniorcaféer, detta är öppna verksamheter dit alla seniorer är välkomna.Här kan du läsa mer om deras aktiviteter.

 


Kontakt

Se direktnummer till Träffpunkter på respektive hus sida.

Träffpunkten Ekhaga (.pdf - filstorlek: 39,3 kB)

Träffpunkten Solhaga (.pdf - filstorlek: 60,0 kB)

Träffpunkten Ytterby (.pdf - filstorlek: 136,7 kB)

  Sidan uppdaterades: