Sång och kör

Kulturskolan ger dig som gillar att sjunga möjlighet att sjunga både enskilt och i någon av våra olika körer, även för vuxna! Att sjunga i kör är roligt, du får pröva din röst och en chans att träffa nya vänner.

Barnkör

Barnkören träffas en gång i veckan och sjunger både välkända och nya sånger. Barnkören är avgiftsfri.  Du får mer information från respektive lärare på de skolor med skolkör om hur antagningsprocessen går till. Kören träffas under fritidstid. 

På dessa skolor kan du gå på barnkör: 

  • Kärna skola - årskurs 1-3
  • Sparråsskolan - årskurs 1-3
  • Kastellegårdsskolan - årskurs 1-3
  • Kode skola
  • Kullen skola
  • Varannan termin på Hålta skola
  • Varannan termin på Marstrands skola

Du anmäler dig till barnkör på alla skolor utom Hålta och Marstrands skolor i kulturskolans kursplattform. Barnkören på Hålta och Marstrands skolor är ämnesintegrerad i undervisningen går därför inte att anmäla sig till. 

 Sök till barnkör

Mimers barnkör

I Mimers Barnkör får du sjunga tillsammans med andra barn i åk 1-3. Vi sjunger sånger, jobbar med rytmik och noter samt har konsert en gång per termin. Vi träffas en gång i vecka på Mimers kulturhus och kören är avgiftsfri.

 Sök till barnkör

Mellankör Mimers

Vi träffas en gång i veckan och sjunger både välkända och nya sånger, moderna och traditionella. Vi brukar uppträda minst en gång per termin till exempel på en julkonsert eller Nationaldagen. Ibland gör vi en föreställning ihop med andra elever och grupper på Kulturskolan.Mellankören är avgiftsfri.

 Sök till mellankör

Vuxenkör

Tycker du om att sjunga och vill lära dig mer om hur din röst fungerar? Vuxenkören är en åldersblandad kör som träffas en gång i veckan på Mimers Kulturhus och repeterar. Vi sjunger sånger med olika stilar och med olika svårighetsgrad.  Oftast är kören indelade i sopran, alt och baryton. Alla från 18 år och uppåt är välkomna att ansöka.

 Sök till vuxenkör

Solosång

Årskurs 6–9 och gymnasiet

När du sjunger solo får du lära känna din röst och utveckla din sångteknik. Vi sjunger olika musikstilar och jobbar med uttryck och att förmedla en känsla. Du får också träna på att sjunga i mikrofon. Yngre elever sjunger i mindre grupper, och från och med gymnasiet kan du få enskilda sånglektioner.

 Sök kurser inom solosång
  Sidan uppdaterades: