Kulturskolan

Upptäck Kungälv Kulturskolas breda utbud. Vi har kurser i instrument, dans, teater, skapande och ljudproduktion!

 Teckenspråk:


Det finns mycket kultur att njuta av i Kungälv. På Mimers kulturhus arrangeras allt från konstutställningar och teater till film och musikuppvisningar. Här finns också den kommunala kulturskolan där barn och unga undervisas i musik, dans och teater.


Du som är mellan 4 och 19 år kan lära dig ett instrument, dansa, sjunga, spela teater, slöjda, måla och annat skapande. Vissa av våra kurser är mycket populära. Just nu är det lång kö till piano, violin, blockflöjt och gitarr. 

Vi undervisar elever både individuellt och i grupp och har även ensemble - och orkesterverksamhet. På de flesta av våra instrumentkurser sätter vi ihop små nybörjargrupper, det kan vara 2-5 personer i en grupp. Efter några år går gruppundervisningen över till individuella lektioner.
Lektionerna är främst i våra lokaler på Mimers Kulturhus, ibland undervisar vi även på kommunens grundskolor.
Vi erbjuder minst 24 kurstillfällen per läsår. 

Här hittar du mer information om Kulturskolan:

 

Anmälan

Din anmälan gör du på vår webbplats. Därefter kontaktar läraren dig för att ge dig information om kursen. Du kan inte bara dyka upp på vår kurs utan att ha fått kallelse ifrån läraren. Vi tar emot anmälningar löpande under året.


Prova första gången gratis!

Du som är ny elev i Kulturskolan får prova en gång gratis. Om du väljer att fortsätta får du en faktura på terminsavgiften.


Terminsavgiften är 800 kronor 

Du betalar 800 kronor per kurs. Barnkör, mellankör och film är gratis. Vårdnadshavaren som anmält barnet är betalningsansvarig. 
 

Så här behandlas din anmälan

När du skickat in din anmälan och den har registrerats i vårt system får du en bekräftelse på e-post att vi mottagit din anmälan. Den stora intagningen av elever är under hösten. Du får under sommaren ett antagningsbesked. Vill du tacka nej till din plats, vänligen meddela Kulturskolan före 4 augusti. Du behöver däremot inte tacka ja till din plats. Du kan anmäla dig till flera kurser och blir antagen i mån av plats. 
Information om när din kurs börjar, tid och plats får du av din lärare i slutet av augusti/början av september.

  Sidan uppdaterades: