Kulturskolan

Kulturskolan finns för dig som är mellan 4 till 19 år och är folkbokförd eller går i skola i Kungälvs kommun. Vi erbjuder en konstnärlig och pedagogisk verksamhet med många olika ämnen och kurser.

På kulturskolan kan du sjunga, spela instrument, dansa, göra film, bild och form, spela teater och mycket mer. Vi erbjuder enskild utbildning, i små eller stora grupper samt större musikgrupper i ensemble och orkester. Vi ger lektioner på Mimers Kulturhus och några av kommunens skolor. Varje läsår erbjuder vi minst 24 lektionstillfällen.

I instrumentundervisning börjar eleverna i små nybörjargrupper med 2 till 5 elever. Efter några år kan de byta till enskild undervisning.

 Kulturskolans kurser

Sök kurser på kulturskolan

Anmäl dig till höstens kurser på kulturskolans kursplattform.

Om kursen du vill söka inte har några lediga platser kan du lämna en intresseanmälan i kulturskolans kursplattform. När ansökan för nästa termins kurser öppnar får de som gjort intresseanmälan förtur att söka nya kurser innan de som inte gjort intresseanmälan.

 Anmäl dig till kurser på kulturskolans kursplattform

För att ansöka till en kurs behöver barnets vårdnadshavare registrera ett konto i kulturskolans kursplattform och lägga till barnet som ansökan gäller.

Registrera nytt konto i kulturskolans kursplattform

Villkor och avgifter

Du betalar 800 kronor per kurs med undantag för barnkör och film som är gratis. Den vårdnadshavare som anmäler barnet är den som är betalningsansvarig. Första året kan du hyra blås- och stråkinstrument för 400 kronor per termin så långt det finns tillgång.

 Villkor och avgifter
  Sidan uppdaterades: