Kompisplatsen

I Nordmannaparken finns Kompisplatsen för dig som vill vara aktiv och för dig som vill ta en paus, med andra ord en park för alla.

Kompisplatsen, ligger i Nordmannaparken med en stor yta i mitten för picnic och umgänge. I anslutning till lekplatsen finns det en lekplats för mindre barn, boulebana och fotbollsplan . Det finns möjlighet att parkera på Svartbrödragatan och Nordmannagatan.

På Kompisplatsen finns:

  • Linbana och volträcken med sand under.
  • Studsmattor med gummiasfalt under.
  • Olika typer av sittytor, bland annat solstolar, picknickbord och andra med mera konstnärliga inslag att sitta på.

 

Hur Kompisplatsen kom till

2015 arbetade ett gäng unga tjejer på Nordmarkens fritidsgård tillsammans med tjänstemän från kommunen fram underlag till förslag på en ny del av Nordmannaparken. Tjejerna fick tycka till om hur det såg ut och vad de skulle vilja hitta på i parken i framtiden. Landskapsarkitekter tog sedan fram skisser utifrån det underlag som arbetades fram av tjejerna.

Fokus för tjejerna var att de skulle kunna chilla, umgås, sola på solstolar, ha picknick och ta kort. Det var viktigt med mycket färg och växter. Sen skulle det finnas aktiviteter som till exempel linbana, solstolar, coola sittytor, studsmatta och volträcken. Tjejerna ville ha en cool park för alla.

Den nya platsen behövde få ett namn. Allmänheten fick lämna förslag och de tre namn som fick flest röster gick sedan att rösta på. Namnet som fick flest röster var Kompisplatsen. 

Den 22 oktober 2016 invigdes Kompisplatsen.

  Sidan uppdaterades: