Kompisplatsen

I Nordmannaparken finns Kompisplatsen för dig som vill vara aktiv och för dig som vill ta en paus, det är en park för alla.

Kompisplatsen, ligger i Nordmannaparken med en stor yta i mitten för picknick och umgänge. I anslutning till lekplatsen finns det en lekplats för mindre barn, boulebana och fotbollsplan . Det finns möjlighet att parkera på Svartbrödragatan och Nordmannagatan.

Hitta bästa cykelväg till lekplatsen

Hitta närmsta parkering till lekplatsen

På Kompisplatsen finns:

  • Sona - en interaktiv lek- och musikmaskin med flera roliga lekar och utmaningar.
  • Linbana och volträcken med sand under
  • Studsmattor med gummiasfalt under
  • solstolar
  • picknickbord
  • Hängmatta
  • Klätternät
  • Utegym

Sona på Kompisplatsen! 

Sona är en interaktiv lek-och musikmaskin som får barn och unga att röra på sig! Sona har flera interaktiva lekar där "bågen" svarar med musik och ljudeffekter. Du kan använda sona under dagen och tidig kväll. Sona stängs av senare på kvällen.

Olika spel i Sona

Du kan leka tillsammans med andra för att nå en högre nivå i olika spel. Du kan vara med i en danstävling eller skapa en massa ljud bara för att det är roligt! Genom att trycka på knapparna väljer du mellan de olika lekarna. Sona har flera lekar som kommer bytas ut med jämna mellanrum på Kompisplatsen.

Sona reagerar på rörelser och ljud. En kamera högst upp i bågen registrerar dina rörelser på den specialdesignade konstgräsmattan under fötterna.

Kompisplatsens historia

2015 arbetade ett gäng unga tjejer på Nordmarkens fritidsgård tillsammans med tjänstepersoner från kommunen fram underlag till förslag på en ny del av Nordmannaparken. Tjejerna fick tycka till om hur det såg ut och vad de skulle vilja hitta på i parken i framtiden. Landskapsarkitekter tog sedan fram skisser utifrån det underlag som arbetades fram av tjejerna.

Fokus för tjejerna var att de skulle kunna chilla, umgås, sola på solstolar, ha picknick och ta kort. Det var viktigt med mycket färg och växter. Sen skulle det finnas aktiviteter som till exempel linbana, solstolar, coola sittytor, studsmatta och volträcken. De ville ha en cool park för alla.

Den nya platsen behövde få ett namn. Allmänheten fick lämna förslag och de tre namn som fick flest röster gick sedan att rösta på. Namnet som fick flest röster var Kompisplatsen. 

Den 22 oktober 2016 invigdes Kompisplatsen.

  Sidan uppdaterades: