Kungälvs Kulturskola

Upptäck Kungälv Kulturskolas breda utbud. Vi har kurser i instrument, dans, teater, skapande och ljudproduktion!

 Teckenspråk:


Det finns mycket kultur att njuta av i Kungälv. På Mimers kulturhus arrangeras allt från konstutställningar och teater till film och musikuppvisningar. Här finns också den kommunala kulturskolan där barn och unga undervisas i musik, dans och teater.


Du som är mellan 4 och 19 år, och är folkbokförd eller går i skola i kommunen, kan gå på kulturskolan. Här kan du:

  • lära dig att spela ett instrument
  • dansa barndans, hiphop och jazz/show
  • sjunga i kör, mindre grupper eller individuellt
  • spela teater, lajv och musikalteater
  • skapa i vår Skaparateljé, såsom slöjda, måla och göra film
  • delta i Phunk! och MåndagsPhunk! för barn och unga med funktionsvariation.

Vissa av våra kurser är mycket populära. Just nu är det lång kö till piano, violin och gitarr. 

Vi undervisar elever både individuellt och i grupp och har även ensemble- och orkesterverksamhet. På de flesta av våra instrumentkurser sätter vi ihop små nybörjargrupper, det kan vara 2-5 personer i en grupp. Efter några år går gruppundervisningen över till individuella lektioner.
Lektionerna är främst i våra lokaler på Mimers Kulturhus, ibland undervisar vi även på kommunens grundskolor.
Vi erbjuder minst 24 kurstillfällen per läsår. 

Här hittar du mer information om Kulturskolan:

 

Anmälan

Din anmälan gör du på vår webbplats. Därefter kontaktar läraren dig för att ge dig information om kursen och ni kommer överens om dag och tid. Du kan inte dyka upp på en kurs utan att ha fått kallelse från läraren.
Vi tar emot anmälningar löpande under året. En elev kan ställa sig i kö till en kurs först det år som hen kan börja gå kursen.


Prova första gången gratis!

Du som är ny elev i Kulturskolan får prova en gång gratis. Om du väljer att fortsätta och går på fler lektioner är vårdnadshavaren betalningsskyldig och får en faktura på terminsavgiften. Det är viktigt att du meddelar Kulturskolan om du väljer att inte fortsätta efter första prova-på lektionen.
Du som är fortsättningselev är betalningsskyldig från och med första lektionen.


Terminsavgiften är 800 kronor 

Du betalar 800 kronor per kurs. Barnkör, scenisk kör och film är gratis. Vårdnadshavaren som anmält barnet är betalningsansvarig. 
 

Så här behandlas din anmälan

När du skickat in din anmälan och den har registrerats i vårt system får du en bekräftelse på e-post att vi har tagit emot din anmälan. Den stora antagningen av elever sker vid höstterminens start. Under sommaren får du ett antagningsbesked via mejl. Vill du tacka nej till din plats, meddela Kulturskolan före 5 augusti. Du behöver däremot inte tacka ja till din plats. Information om när din kurs börjar, tid och plats får du av din lärare i slutet av augusti/början av september.

Du kan anmäla dig till flera kurser och blir antagen om det finns plats. 

  Sidan uppdaterades: