Teater, lajv och scenisk produktion

Vill du spela teater, upptäcka lajv eller dansa och sjunga tillsammans med andra? I våra teater- , lajv- och scenisk produktionskurser använder vi fantasin och alla våra sinnen. På ett lekfullt sätt hittar vi på roliga, sorgliga och oväntade historier som vi spelar upp för varandra.

Teater 

Årskurs 4–9 och gymnasiet

Första året får du lära dig att upptäcka dig själv och din grupp i dramalekar. Vi övar rollspel och improvisation för att våga låtsas vara någon annan. Tillsammans undersöker vi vad kroppen kan uttrycka utan att vi pratar. Vi arbetar ibland mot en teaterföreställning som spelas upp när vi anser oss klara med den. Till vissa föreställningar samarbetar vi med andra teater-, musik- och dansgrupper, både från vår egen kulturskola och från andra kommuner.

 Sök kurser inom teater

Scenisk produktion

Årskurs 5–9 och gymnasiet.

Detta är en fördjupningskurs för elever som redan deltar i en kurs på Kungälvs kulturskola.

I kursen får du prova på tre olika sätt att uttrycka dig på scenen: dans, sång och teater. Du får träna koreografi, sång och manus. Vi arbetar mot både stora och små publikmöten. Under lektionerna är det bra om du har på dig mjuka kläder.

 Sök kurser inom scenisk produktion

Lajv

Årskurs 6–9 och gymnasiet.

Lajv är ett levande rollspel med interaktivt historieberättande så som i tv-spel - men du spelar ut det på riktigt. Du skapar en roll utifrån en värld som vi skapar tillsammans. Det innebär även att du ibland får tillverka kostymer och redskap samt att lära dig arrangera lajv.

 Sök kurser inom lajv
  Sidan uppdaterades: