Vikarie i äldreomsorg, förskola, måltidsservice, lokalvård och HVB och stödboende

Varje dag söker Kungälvs kommun vikarier. Vill du jobba som vikarie inom äldreomsorg, förskola, lokalvård, måltidsservice eller stödboende och HVB-hem så söker du jobb här.

Att arbeta inom dessa verksamheter som vikarie innebär att du arbetar som timavlönad vid behov, exempelvis när någon är sjuk ute i verksamheten. Hos oss kan du även söka sommarjobb under semestermånaderna.

Vill du jobba hos oss?

Fyll i formuläret längre ner på sidan om du vill söka jobb inom dessa verksamheter.

Vad innebär det att jobba som timvikarie i våra olika verksamheter

Äldreomsorgen

Som timvikarie inom äldreomsorgen kommer du hjälpa våra äldre med det de inte längre klarar själva. Man blir de äldres förlängda arm. Får man en anställning som timvikarie i Äldreomsorgen blir man antingen placerad på ett boende eller i en hemtjänstgrupp.

Vård- och omsorgsboende
Du jobbar på ett boende där de äldre har egna lägenheter. Dina arbetsuppgifter är personlig omvårdnad; vilket innefattar att hjälpa de äldre att komma iordning för dagen bland annat hygien, påklädning och mediciner. Under dagen hjälper du till med de dagliga rutinerna. På boendet finns det personal dygnet runt så det finns alltid någon att fråga. 

Hemtjänst
Du går hem till brukarna och hjälper dem i deras egna hem. Under arbetspasset förljer du ett schema som beskriver vem du ska hjälpa och vad du ska hjälpa dem med, både omsorgs- och serviceinsatser. Hemtjänsten är ett mycket självständigt arbete.

Lokalvård

Som timvikarie inom lokalvård kommer du att arbeta med miljön i kommunens lokaler. Du kommer att utföra daglig städning samt skötsel och rengöring av städmaterial och utrustning. Du arbetar dagtid, måndag till fredag.

Stödboende och HVB-hem

Som timvikarie på våra boenden för ensamkommande barn arbetar du med att stödja och stärka ungdomarna till ett självständigt liv. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att stötta ungdomarna med deras vardagliga sysslor som till exempel städning, matlagning, skola och aktiviteter.

Du hjälper även ordinarie personal att planera, organisera och samordna insatserna kring ungdomarna tillsammans med till exempel ungdomarna själva, deras gode män, socialsekreterare och skolan.

På boendena finns det personal dygnet runt vilket innebär att arbetstiden innefattar såväl dagtid som nätter, kvällar, helger och dygnspass.

Förskolan

Som timvikarie i förskolan ska du tillsammans med ordinarie medarbetare genomföra pedagogiskt arbete med barnen enligt läroplanen och tillgodose barnens behov av utveckling och lärande. Du arbetar med barn från 1–5 år.

Du ersätter ordinarie personal och gör de flesta av den personens arbetsuppgifter. Att ta ansvar för en barngrupp innebär till exempel att ha samling, gå till skogen, påklädning, disk, blöjbyten, hjälpa till vid toalettbesök med mera.

Den ordinarie personalen har det pedagogiska ansvaret. Du arbetar dagtid, måndag till fredag.

Måltidsservice (Mat till förskola, skola och äldreomsorg)

Som timvikarie inom Måltidservice arbetar du i ett kök inom förskolan, skolan eller äldreomsorgen. Tillsammans med övriga i arbetsgruppen eller ensam, kommer du att göra frukost och mellanmål, tillaga/ordna tillbehör till lunchen.

I arbetsuppgifterna kan det ingå hantering utav specialkost och du kommer att följa rutiner för egenkontroll och livsmedelshygien. Dina arbetsuppgifter består även av att tvätta, städa och diska. Som timvikarie inom Måltidsservice kan du även arbeta på helgen.

 

Så går rekryteringsprocessen till

  1. Vi kontaktar dig och har ett första samtal.
  2. Vi ringer din referens.
  3. Vi följer svensk lagstiftning gällande belastningsregistret.
  4. Vi bokar dig på gruppintervju
  5. Vi tar ställning till om vi kan erbjuda dig en timanställning eller inte.

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om vår integritetspolicy.

Inom alla verksamheter förutom förskolan får du möjlighet att göra introduktion och gå bredvid ordinarie personal något/några tillfällen för att komma in i arbetet.

När introduktionen är godkänd är du redo att börja arbeta som timvikarie hos oss.

   

Ansökningsformulär

Du kan skicka din intresseanmälan genom att fylla i formuläret. 

Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Ja
Nej
 
Ja
Nej
Du måste fylla i fältet
 
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
  Önskemål om arbetsplats
Vård- och omsorgsboende
Trygghetslarmet
Hemtjänst
Korttidsenheten
Stödboende och HVB-hem (krävs belastningsregister för HVB-hem)
Förskola (Krävs belastningsregister för Skola eller barnomsorg)
Måltidsservice (Krävs belastningsregister för Skola eller barnomsorg)
Lokalvård
  När har du möjlighet att arbeta?
Dag
Kväll
Natt
   
     
  Sidan uppdaterades: