Bemanningsenheten

Varje dag söker Kungälvs kommun vikarier. Vill du jobba som vikarie inom äldreomsorg, förskola, daglig verksamhet, boende för ensamkommande barn och unga, lokalvård och måltidsservice så ska du söka jobb på Bemanningsenheten.

Att arbeta på Bemanningsenheten i Kungälvs kommun innebär att du jobbar som timavlönad vikarie vid behov, exempelvis när någon är sjuk ute i verksamheten. Du är anställd på Bemanningsenheten och arbetet utförs ute på enheter runt om i Kungälv. Hos oss kan du även söka sommarjobb under semestermånaderna.

Vill du jobba hos oss?

Fyll i formuläret längre ner på sidan om du vill söka jobb på Bemanningsenheten.

 

Vad innebär det att jobba som timvikarie i våra olika verksamheter

Äldreomsorgen

Som timvikarie inom äldreomsorgen kommer du hjälpa våra äldre med det de inte längre klarar själva. Man blir de äldres förlängda arm. Får man en anställning som timvikarie i Äldreomsorgen blir man antingen placerad på ett boende eller i en hemtjänstgrupp.

Vård- och omsorgsboende
Du jobbar på ett boende där de äldre har egna lägenheter. Dina arbetsuppgifter är personlig omvårdnad; vilket innefattar att hjälpa de äldre att komma iordning för dagen bland annat hygien, påklädning och mediciner. Under dagen hjälper du till med de dagliga rutinerna. På boendet finns det personal dygnet runt så det finns alltid någon att fråga. 

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet ska vara en stimulerande, utvecklande och individuellt anpassad sysselsättning för alla våra deltagare. Dessa olika verksamheter kan innehålla hantverk, caféverksamhet, sinnesstimulering, förpackningsarbete, film och media, och vissa verksamheter arbetar för att deltagarna ska kunna komma ut i den öppna arbetsmarknaden.

Du som timvikarie kommer att stödja deltagaren i det dagliga arbetet. Målet för Daglig verksamhet är att deltagaren ska få en meningsfull sysselsättning efter förmåga och behov.

Lokalvård

Som timvikarie inom lokalvård kommer du att arbeta med miljön i kommunens lokaler. Du kommer att utföra daglig städning samt skötsel och rengöring av städmaterial och utrustning. Du arbetar dagtid, måndag till fredag.

Stödboende och HVB-hem

Som timvikarie på våra boenden för ensamkommande barn arbetar du med att stödja och stärka ungdomarna till ett självständigt liv. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att stötta ungdomarna med deras vardagliga sysslor som till exempel städning, matlagning, skola och aktiviteter.

Du hjälper även ordinarie personal att planera, organisera och samordna insatserna kring ungdomarna tillsammans med till exempel ungdomarna själva, deras gode män, socialsekreterare och skolan.

På boendena finns det personal dygnet runt vilket innebär att arbetstiden innefattar såväl dagtid som nätter, kvällar, helger och dygnspass.

Förskolan

Som timvikarie i förskolan ska du tillsammans med ordinarie medarbetare genomföra pedagogiskt arbete med barnen enligt läroplanen och tillgodose barnens behov av utveckling och lärande. Du arbetar med barn från 1–5 år.

Du ersätter ordinarie personal och gör de flesta av den personens arbetsuppgifter. Att ta ansvar för en barngrupp innebär till exempel att ha samling, gå till skogen, påklädning, disk, blöjbyten, hjälpa till vid toalettbesök med mera.

Den ordinarie personalen har det pedagogiska ansvaret. Du arbetar dagtid, måndag till fredag.

Måltidsservice (Mat till förskola, skola och äldreomsorg)

Som timvikarie inom Måltidservice arbetar du i ett kök inom förskolan, skolan eller äldreomsorgen. Tillsammans med övriga i arbetsgruppen eller ensam, kommer du att göra frukost och mellanmål, tillaga/ordna tillbehör till lunchen.

I arbetsuppgifterna kan det ingå hantering utav specialkost och du kommer att följa rutiner för egenkontroll och livsmedelshygien. Dina arbetsuppgifter består även av att tvätta, städa och diska. Som timvikarie inom Måltidsservice kan du även arbeta på helgen.

 

Så funkar det att jobba för Bemanningsenheten

Passar jag som timavlönad vikarie på Bemanningsenheten i Kungälv?

Du som är anpassningsbar och tycker om att arbeta med människor samt har ett stort engagemang och en stark ansvarskänsla kan passa som medarbetare hos oss.

Vilken kompetens behöver jag ha?

Våra verksamheter kräver olika kompetenser. Vi ser gärna att du har utbildning eller någon form av erfarenhet inom aktuellt yrkesområde, men vi gör alltid en individuell bedömning av din kompetens. Det är en fördel om du har körkort. Hör gärna av dig till oss om du har frågor eller funderingar

Hur planeras mina arbetspass?

Du lägger upp din tillgängliga tid i ett datorsystem som heter Time Care Pool och får sms-bokningar utifrån de tider som du har angett att du är tillgänglig för arbete.

 

Så går rekryteringsprocessen till

  1. Vi kontaktar dig och har ett första samtal.
  2. Vi ringer din referens.
  3. Inom Daglig verksamhet, Äldreomsorgen och Stödboende och HVB-hem måste du göra ett personlighetstest för att vara aktuell för en timanställning – mer information kommer när du gått vidare i rekryteringsprocessen.
  4. Inom Måltidsservice, förskolan, lokalvården och HVB-hem kräver vi ett utdrag ur belastningsregistret/misstankeregistret för att du ska vara aktuell för en timanställning.
  5. Vi bokar dig på gruppintervju
  6. Vi tar ställning till om vi kan erbjuda dig en timanställning eller inte.

Inom alla verksamheter förutom förskolan får du möjlighet att göra introduktion och gå bredvid ordinarie personal något/några tillfällen för att komma in i arbetet.

När introduktionen är godkänd är du redo att börja arbeta som timvikarie i Bemanningsenheten Kungälv.

För dig som redan jobbar hos oss

Instruktionsvideor

Blanketter

Vem ska jag vända mig till?

   

Ansökningsformulär

Du kan skicka din intresseanmälan genom att fylla i formuläret. 

Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
Ja
Nej
 
Ja
Nej
Du måste fylla i fältet
 
Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
  Önskemål om arbetsplats
Vård- och omsorgsboende
Måltidsservice (Krävs belastningsregister för Skola eller barnomsorg)
Förskola (Krävs belastningsregister för Skola eller barnomsorg)
Daglig verksamhet
Stödboende och HVB-hem (krävs belastningsregister för HVB-hem)
Lokalvård
  När har du möjlighet att arbeta?
Dag
Kväll
Natt
 
Ja
Nej
 
     
  Sidan uppdaterades: