Trekungagymnasiet

Den anpassade gymnasieskolan i Kungälv heter Trekungagymnasiet. Utifrån läroplanen och kursplanernas krav utformar vi tillsammans med dig din utbildning, med utgångspunkt från dina förutsättningar och behov.

 Teckenspråk:


Särskolan är till för barn och ungdomar som inte bedöms kunna klara den vanliga undervisningen. Särskoleklasser finns vid ett par grundskolor och vid gymnasiet, men man kan också gå tillsammans med andra elever i vanlig klass.


Om du vill veta mer om förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och särskolan ska du kontakta kundcenter. Ring oss på telefon 0303-23 80 00 eller skicka ett mejl till kommun@kungalv.se.


 Lättläst:

I Kungälv finns en anpassad gymnasieskola

som heter Trekungagymnasiet.


Det är frivilligt att läsa på

anpassad gymnasieskola.

 

Alla elever på anpassad gymnasieskola har

en egen studieplan.

Skolan anpassar studieplanen efter vad eleven

kan och behöver.


Vill du veta mer om anpassad gymnasieskola?

Kontakta kundcenter

på telefonnummer 0303 - 23 80 00


Nationella program

Här väljer du ett yrkesinriktat program. För varje ämne finns en ämnesplan. Utbildning inom varje ämne ges i form av en eller flera kurser. På alla nationella program ingår 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande APL.

Mer information om nationella program

Individuella program

Du får en fyraårig utbildning med teoretiska och praktiska kurser. Du kan gå program på olika nivåer som vi utformar utifrån dina förutsättningar och behov.

Mer information om individuellt program

Ansökan

Ansökan till anpassad gymnasieskola görs genom det datoriserade antagningssystemet Indra. Ansöker gör du genom din skolas studie- och yrkesvägledare.

Händer i höst på Trekungagymnasiet

Besöksdagar på Trekungagymnasiet 26–27/10, kl. 9-12

Vi bjuder in alla intresserade grundskolor att besöka oss, kika på våra lokaler och träffa våra elever och lärare. Även föräldrar är välkomna att komma med sina barn och titta på vår skola dessa dagar. Välkommen med din anmälan till Trekungagymnasiets Studie-och yrkesvägledare

Vårdnadshavare till kommande elever är välkomna på föräldramöte 17/10, kl. 18-19:30

Vårdnadshavare får möjlighet att träffa lärare, skolledning och representanter för elevhälsan, och ställa alla frågor inför stundande gymnasieval. Vi börjar med att berätta om vår skola, vår vision "En skola där alla får lyckas!" och våra olika program. Vi bjuder på fika och visar runt i lokalerna på både nationella och individuella programmet.

Vi tar även emot enskilda besök, välkommen att höra av dig till skolans Studie- och yrkesvägledare för att boka en tid.

Vi kommer även att vara med på Anpassade mässan 4 oktober (se länk)

Anpassade mässan | Gymnasiedagarna och Future Skills

Mer information

  Sidan uppdaterades: