Vuxenutbildning

Välkommen till Vuxenutbildningen i Kungälv. Här får du en andra chans att slutföra dina grund- och/eller gymnasiestudier samt behörighetskomplettera kurser som behövs för vidare studier.

Har du behov av att läsa svenska för invandrare (SFI) eller studera inom särskild utbildning för vuxna (särvux) så kan du göra det hos oss. Vi erbjuder också ett stort antal lärlings- och yrkesutbildningar i samarbete med GR (Göteborgsregionen). I Kungälv utbildar vi undersköterskor.

Våren 2021
Grund- och gymnasieutbildningar

Vårterminen pågår mellan 18 januari 2021 - 4 juni 2021. 
Ansökan till vårterminens kurser stänger den 6 december och öppnar upp för restplatser den 21 december

Information inför kursstart 18/1 på vuxenutbildningen i Kungälv

https://sway.office.com/1cuIpOjym0YZevQS?ref=Link

 

När kan man läsa på vuxenutbildningen?

(20 kap. 20§ SL)

  1. Alla som är 20 år kan ansöka till vuxenutbildningen. Är man under 20 år har man rätt att söka till vuxenutbildningen från och med hösten då man ska fylla 20 år.
  2. Alla elever som söker till vuxenutbildningen skall träffa en studie- och yrkesvägledare. Vägledningen har avgörande betydelse för vilken form av vidare studier som ska erbjudas en elev. För sökanden som inte har fyllt 20 ska man kontakta Kommunalt Aktivitetsansvar - KAA för att få hjälp med vägledning och planering av aktiviteter.

Läs mer om Kommunalt Aktivitetsansvar - KAA

Kontakta en studie- och yrkesvägledare

 

Yrkesutbildningar

Nästa ordinarie ansökningsperiod för yrkesutbildningar kommer att löpa mellan den 30 september – 27 oktober. Det går då att ansöka till utbildningarna som erbjuds med start i januari 2021. Gör din ansökan på www.grvux.se


Är du folkbokförd i Kungälv kan du även söka utbildning till undrsköterska hos oss i Kungälv. Ansökningsperioden är den 19 oktober till 6 december. Den 21 december öppnar kurskatalogen igen för ansökan till restplatser och stänger igen den 3 januari 2021.

Vill man ha en annan studietakt kan man boka en tid med någon av skolans vägledare för att göra en studieplanering.

 

Distansstudier

Du kan studera på distans för gymnasiala kurser. Antagning sker löpande under året. Läs mer om möjligheterna att studera på distans här. 

Behörighet

Du kan studera kurser på grundläggande och gymnasienivå på Vuxenutbildningen andra kalenderhalvåret du fyller 20 eller om:

  • Du har ett studiebevis från ett nationellt gymnasieprogram
  • Du har ett examensbevis från ett nationellt gymnasieprogram

Boka en tid med skolans studie- och yrkesvägledare om du är osäker

 

Slutbetyg från Vuxenutbildningen


Möjlighet att utfärda slutbetyg på Vuxenutbildningen förlängs med ett år

Slutbetyg från Vuxenutbildningen kommer att vara möjliga att utfärda fram till den 1 juli 2021 för dig som har startat dina gymnasiestudier med betygsskalan IG-MVG. I regeringens pressmeddelande kan du läsa mer om att möjligheten att utfärda slutbetyg förlängs.  

Har du dessutom läst kurser efter 1 juli 2012 kan du få ett slutbetyg som innehåller både betygen IG-MVG och betygen F-A.

Mer information om vilka kurser och poäng som måste ingå hittar du i Bedömningshandboken på Universitets- och högskolerådets hemsida.

Har du ett samlat betygsdokument med betygsskalan IG-MVG behöver du kontakta studie- och yrkesvägledare omgående för att se vad som gäller för just dig.

Ansökan

Du som vill läsa en kurs eller utbildning hos oss ansöker genom den kommun där du är folkbokförd.

Att studera som vuxen

Här kan du läsa om studieperioder, studietakt och studieformer och behörighet och om hur du gör om du vill läsa i en annan kommun eller hos någon annan utbildningsanordnare.

SFI i Kungälv finns både på platsstudier under dagtid och som distansstudier

Våra utbildningar

Här kan du läsa mer om våra utbildningar.