Fria resor för ungdomar

Här kan du ansöka om fria resor för skolungdomar på högstadiet.

Vad är fria resor? 

Alla folkbokförda ungdomar i kommunen som går i årskurserna 7—9 i grundskolan erbjuds fria resor med kollektivtrafiken. Satsningen är en del i att uppfylla kommunfullmäktiges mål om att öka andelen resor med kollektivtrafiken. Syftet är att få fler att använda kollektivtrafiken och minska behovet att skjutsa skolungdomar med bil.

Fria resor innebär att skolungdomar får ett kollektivtrafikkort som är giltigt under skolterminerna vardagar klockan 04:00 — 19:00 i Kungälvs kommun. Skolungdomar erbjuds dock inte sommarlovskort. 

Ansök om fria resor

Du ansöker om fria resor via ett digitalt formulär. Observera att formuläret är samma som för skolskjuts och viss information inte gäller för fria resor. 

Kortet är giltigt under skollov med undantag för jul- och sommarlov. För att ta del av erbjudandet måste du skicka in en ansökan. Korten skickas hem till den adress som angivits vid ansökan.

Gör så här

  1. Klicka på länken nedan.
  2. Fyll i uppgifterna om elev och vårdnadshavare.
  3. Under fliken ansökan väljer du "avstånd" som skäl till ansökan.
  4. Under ytterligare upplysningar, skriv att du ansöker om Fria resor. 

Ansökan om fria resor (öppnas i nytt fönster)

Borttappat eller trasigt busskort

Om eleven av någon anledning behöver ett nytt skolkort ska kortet anmälas som förlorat, trasigt eller defekt. Då får eleven inom en vecka utskickat ett tillfälligt skolkort som gäller under 7 dagar. Det kostar 100 kronor att ersätta ett borttappat eller trasigt busskort.

Vårdnadshavare blir kontaktad på angiven e-postadress när det nya ordinarie skolkortet finns att hämta i stadshuset på Ytterbyvägen 2 i Kungälv.

 

  Sidan uppdaterades: