Nyhetsbrev näringsliv april 2024

Hej och välkommen till kommunens senaste nyhetsbrev till näringslivet!

Med våren i luften hoppas vi att ni alla känner att ny energi sprider sig i vår kommun. Vi ser fram emot att dela med oss av spännande nyheter, initiativ och händelser. Under de senaste månaderna har det hänt mycket i vår kommun, med både projekt och initiativ inom näringslivet som visar på vårt fortsatta engagemang för tillväxt och utveckling. I detta nyhetsbrev kommer vi att ta en närmare titt på några av de senaste händelserna och framstegen inom näringslivet i vår kommun. Vi hoppas att du kommer att finna det både informativt och inspirerande!

Tack för att du är en del av vårt näringslivssamhälle och för att du tar dig tid att läsa vårt nyhetsbrev.

Låt oss fira näringslivet!

Det blir en glittrande galakväll där vi hyllar näringslivet och alla som verkar i vår fantastiska kommun! Säkra din plats för näringslivsgalan den 26 april. Boka din biljett

Hur vill du att Kungälv ska vara år 2050?

Nu är arbetet igång med att skapa en ny översiktsplan för Kungälvs kommun, en plan som visar vilka områden som vi vill utveckla och vilka områden som vi vill bevara i vår kommun. Här vill vi bjuda in näringslivet att göra sin röst hörd med ett Näringslivsforum kring översiktsplan 2050. Forumets datum är inte satt än, men planeras till någon gång i juni. Håll utkik i detta nyhetsbrev och även i inkorgen för inbjudan!

 

bohusfäsnting hero.jpg

Vårt fokus på en levande stadskärna

I veckan tog vi en stadspromenad i Kungälv tillsammans med våra fantastiska kollegor från närliggande kommuner. Vårt mål? Att blåsa liv i de outnyttjade utrymmena i vår stadskärna. Kungälv växer, men inte överallt på en gång. Genom att samarbeta med grannkommuner upptäcker vi nya sätt att förbättra vår stadsbild och främja hälsan för alla. Vi är ett team som korsar sektorgränser, från näringsliv till kultur och stadsmiljö.

Ett exempel: Mellan Kongahälla center och Ica Maxi i väntan på byggnation har vi satt igång med att skapa ett utegym, en trevlig boulebana och en 'pratbänk' omgiven av gröna planteringar (en bänk som byggs av Mimers hus elever!) Vi ser fram emot att se dessa platser växa och blomstra tills vi är redo för nästa steg i vår stads utveckling!

Hej från kommunpolis Linda ­ vem är du?

Jag heter Linda Oscarsson och är kommunpolis i Kungälv. Vi inom polisen arbetar aktivt för att förebygga brott och öka tryggheten för alla i samhället. Näringslivet spelar en viktig roll i detta arbetet. Vi förstår att det ibland kan kännas avlägset att anmäla brott, stora som små. Men faktum är att varje anmälan är viktig för oss för att ge oss en klarare bild av situationen. En anmälan visar oss vad som händer i området och därmed kunna prioritera våra resurser. Dessutom är det viktigt för den lokala lägesbilden att vi får kännedom om allt som händer i kommunen. Anmäl brott direkt på polisens hemsida. Du kan också tipsa polisen och det gör du här.

polisen Linda.png

 

Dags för sammankomst av Samhällskontraktet

Den 23 april är det dags att samla alla deltagare och intressenter för Samhällskontraktet. Kom och lyssna på inspirerande arbete som görs för vårt samhälle! 
Datum: 23 april
Tid: 08.00­-10.00
Plats: Sessionssalarna vid entréplan i stadshuset

Visste du att den finns en e­tjänst för dig som vill veta mer om Samhällskontraktet? Här kan du som arbetsgivare eller förening anmäla intresse för att finnas med i Kungälvs kommuns praktikbank och ta emot praktikanter eller annat. Smidigt och kostnadsfritt!

 

13005157-multiracial-group-of-friends-with-hands-in-stack.jpg

Presidiet och näringslivsfunktionen på besök hos Ebbas blomsterhandel och Skafferiet

Presidiet och näringslivsfunktionen på Kungälvs kommun gör årligen besök på olika företag för att förstå och stödja lokala företag. Syftet med dessa besök är att bygga djupare relationer med företagsägare, förstå deras nuvarande situation och framtidsutsikter. Vi tackar för mycket trevliga besök!

Vi vill träffa dig och ditt företag!

Välkommen att höra av dig till näringslivsenheten när du vill veta mer om företagande, etablering eller utveckling i Kungälvs kommun.

  Sidan uppdaterades: