Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (lagen om stöd och service). 2023 är första gången som Kungälv deltar som medlemskommun i Funkisfestivalen.

2023 deltog Kungälv för första gången i den här tävlingen som pågår hela året och engagerar många människor runt om i landet. Funkisfestivalen betyder att personer med funktionsnedsättning uppmärksammas samtidigt som tävlingen bjuder på en minnesvärd upplevelse för deltagare, publik och sponsorer.

Kungälv tvåa i finalen i Stockholm

I Kungälv hölls en spännande deltävling på Mimers hus teater i vintras där Aleksandra Hyltsé utsågs till vinnare och fick chansen att representera Kungälv i semifinalen i Stockholm. Där tog hon en av platserna i finalen som hölls på Stockholm Waterfront congress center den 19 juni 2023. Där nådde hon inte riktigt ändra fram och slutade tvåa. Se hennes finalframträdande i Stockholm här. Hon framträdde också på kommunens firande av nationaldagen och sjöng sitt bidrag "Addicted to you" den 6 juni på Fästningsholmen.

Dokumentärfilm om Funkisfestivalen

I höst är det premiär för en dokumentärfilm om arbetet med funkisfestivalen. Den kommer visas exklusivt på Mimers teater den 8 september. Biljetter för allmänheten släpps den 28 augusti.

Funkisfestivalen i Kungälv på Youtube

Du kan följa alla deltagarna i Funkisfestivalen på deras Youtube-kanal och ta del av den fantastiska energi och glädje som denna tävling sprider.

Funkisfestivalen i Kungälv på Instagram

På Funkisfestivalen i Kungälvs Instagramkonto kan du följa sångarna och arbetet bakom Funkisfestivalen.

Funkisfestivalen i Kungälv på Instagram

Har du frågor om Funkisfestivalen, kontakta:

Helena Niklasson
Telefon 0761198772
E-post: helena.niklasson@kungalv.se

Helena Ekdahl
Telefon: 0730745390
E-post: helena.ekdahl@kungalv.se

  Sidan uppdaterades: