Stöd för att komma i arbete

Du som söker jobb eller utbildning kan få stöd från kommunen. Det kan till exempel vara genom arbetsträning, praktik eller studier.

 Teckenspråk:


Många har praktikplats eller arbetstränar hos kommunen. Men du ska inte själv kontakta kommunen för att få en praktikplats eller möjlighet att arbetsträna.

Det ska du få hjälp med av din socialsekreterare eller din handläggare på Arbetsförmedlingen. Söker du arbete hos andra arbetsgivare än Kungälvs kommun ska du vända dig till Arbetsförmedlingen.


Lokala jobbspår

Ett lokalt jobbspår är en kombination av utbildning och insatser som gör dig attraktiv för specifika arbetsgivare i kommunen. Kontakta kompetenscentrum på kompetenscentrum@skola.kungalv.seom du är intresserad av att veta mer eller delta i ett lokalt jobbspår.

Arbetsträning och praktik

Om du är nyfiken på vad ett yrke innebär kan kompetenscentrum hjälpa dig att hitta en plats för arbetsträning som innebär att du får prova på ett arbete.

Kompetenscentrum kan också hjälpa dig att hitta en praktikplats som ger värdefull arbetslivserfarenhet och som i bästa fall kan leda till en anställning. Kompetenscentrum stödjer dig på olika sätt under praktiken.

Studie- och yrkesvägledning

Om du är osäker på din framtida sysselsättning kan du kontakta kommunens studie- och yrkesvägledare för att få hjälp med att diskutera yrkesval, studieplanering och framtidsfrågor. Via studie- och yrkesvägledare får du bland annat information om olika utbildningsvägar, behörigheter och antagningsregler.

Studie- och yrkesvägledning i Kungälvs kommun

Jobb genom utbildning

Genom vuxenutbildningen du slutföra dina grund- eller gymnasiestudier och behörighetskomplettera kurser. Vuxenutbildningen erbjuder även yrkes- och lärlingsutbildningar och svenska för invandrare (SFI). Att studera på vuxenutbildningen kan vara ett sätt att byta riktning för att komma närmare arbetslivet.

Vuxenutbildning

Framsteget stödjer arbetslösa unga

På Framsteget får personer mellan 16 till 29 år hjälp att hitta arbete genom kartläggning, vägledning och stöd. Besök Framsteget på tisdagar mellan klockan 13.00 och 15.00 på Triogatan 5 i Kungälv. Vi finns en trappa upp i Skomakarhuset och det är dörren till vänster med skylten Framsteget.

Kontakta verksamhetsledare Maria Bernesjö på 0303-23 93 98 eller framsteget@skola.kungalv.se.

Avvikande öppettider

Framstegets drop-in är stängd undert vecka 29, 30 och 31, och dessa datum.

  • 24 januari
  • 28 februari
  • 28 mar
  • 25 april
  • 23 maj
  • 20 juni

Vill du bli kontaktad av Framsteget?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så kommer du att bli kontaktad av någon hos oss. Dina personuppgifter kommer att hanteras i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR.

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter. 

 
Jag har tagit del av informationen om hur personuppgifter hanteras
   

 

Läs mer

Kompetenscentrum

Kontakt

Om du har frågor eller behöver stöd för att komma ut i arbete mejlar du kompetenscentrum@skola.kungalv.se.

  Sidan uppdaterades: