Stöd till arbetssökande

Du som varken har jobb eller studerar kan få olika typer av stöd. Arbetsmarknadsenheten (AME) kan hjälpa till med bland annat arbetsträning. Du som är ung kan få stöd genom Framsteget.

 Teckenspråk:


Många har praktikplats eller arbetstränar hos kommunen. Men du ska inte själv kontakta kommunen för att få en praktikplats eller möjlighet att arbetsträna.

Det ska du få hjälp med av din socialsekreterare eller din handläggare på Arbetsförmedlingen. Söker du arbete hos andra arbetsgivare än Kungälvs kommun ska du vända dig till Arbetsförmedlingen.


Arbetsmarknadsenheten (AME)

Så här kan du få stöd 

AME ger olika former av stöd som handlar om arbete, studier och sysselsättning. För att få komma till AME behövs en ansökan. Ansökan till AME kan lämnas in av någon som du har kontakt med inom någon av följande verksamheter:

  • Kommunen 
  • Arbetsförmedlingen
  • Hälso- och sjukvården

Ring till kommunens Kundcenter på 0303-23 80 00 om du har frågor om hur du kommer i kontakt med någon som kan hjälpa dig vidare. Arbetsmarknadsenheten finns i Stadshuset.


Det här kan du få hjälp med

Arbetsträning

Arbetsträning innebär att du får prova på ett arbete.

Praktik med stöd

Praktik med stöd innebär att du får hjälp av personal som kan hjälpa dig att hitta praktikplats och ge stöd under praktiken.

Arbetsförmågebedömning

Arbetsförmågebedömning genomförs av våra rehabkoordinatorer.

 

Framsteget, hjälp för arbetslösa unga

Framsteget vänder sig till dig mellan 16 och 29 år, som är behöver stöd och hjälp från flera olika myndigheter för att nå arbete eller studier.

På Framsteget får du hjälp med kartläggning, vägledning, stöd och insatser som kan hjälpa dig att starta/göra färdigt studier eller nå ett arbete.

I vanliga fall är du välkommen på till drop-in torsdagar klockan 13.00-15.00, men just nu är vår drop-in tillfälligt stängt under en period.

Du kan också prata med någon kontakt du redan har inom Arbetsförmedlingen, Kungälvs kommun, Försäkringskassan eller Västra Götalandsregionen.

Verksamhetsledare Marie Pihl, telefon: 0722-47 90 25

Adress: Triogatan 5, 442 49 Kungälv.
Vi finns i Skomakarhuset, en trappa upp och dörren till vänster med skylten Framsteget.

Framsteget är ett samarbete mellan kommunen, Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet.

Vill du bli kontaktad av Framsteget?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så kommer du att bli kontaktad av någon hos oss.

   
  Sidan uppdaterades: