Grannstödsbilen

Var med och bidra till ett tryggare Kungälv genom att bli en del av grannstödsbilen, en frivilligverksamhet där deltagare gör trygghetshöjande insatser på olika platser i kommunen under vardagar och dagtid.

Grannstödsbilen är ett samarbetsprojekt mellan kommunen och Polisen som syftar till att förebygga brott och skadegörelse i Kungälv. Det är en frivilligverksamhet där deltagare patrullerar bostadsområden under vardagar och dagtid. Deltagarna i grannstödsbilen ska bara synas, observera och rapportera och aldrig ingripa vid brott.

Som deltagare i Grannstödsbilen kommer du att

  • få en grundutbildning av polisen.
  • köra eller gå runt i kommunens bostadsområden.
  • delta i patrulleringar och följa ett förutbestämt schema.
  • observera och rapportera eventuella händelser som kan orsaka otrygghet, såsom inbrott, skadegörelse eller klotter.
  • interagera med boende och dela ut information om trygghetsåtgärder.
  • stödja polisens och kommunens trygghetsinsatser genom att exempelvis rapportera övergivna bilar, trasig belysning, eller andra avvikelser i området.

Man är alltid två personer i bilen och man bör kunna köra minst ett pass på antingen för- eller eftermiddag per månad. Bilen kör inte på helger eller kvällar och nätter.

Anmäl intresse

Om du är intresserad av att delta i grannstödsbilen skickar du ett mejl till trygghet@kungalv.se. Därefter kommer vi kontakta dig med mer information hur du kan gå vidare med din anmälan.

Under 2024 kommer det annordnas en informationsträff med syfte att berätta mer om grannstödsbilen.

  Sidan uppdaterades: