Hotell, resturang och bageri

Hotell, restaurang och bageri är valet för dig som älskar att laga mat, baka och drömmer om att arbeta med att möta gäster på hotell eller restaurang. Under utbildningen kommer du att lära dig om mat, servering och hur man arbetar i olika typer av kök.

Här får du utforska matlagning, bakning, och konsten att dekorera godsaker. Förutom att laga fantastisk mat och skapa vackra måltider får du lära dig om allt från planering och inköp till ekonomi, hygien, servering och mycket mer. Vi ger dig en komplett upplevelse av att arbeta inom matlagning och service.

Du lär dig hur man bäst bemöter gäster både på hotell och restaurang. Hantering av olika livsmedel, hygien, näringslära och specialkost är andra viktiga områden som du kommer att få fördjupa dig i. Dessutom får du möjlighet att ytterligare specialisera dig inom restaurang, hotell eller bageri beroende på dina intressen.

Praktisk träning i en realistisk miljö

För att du ska kunna öva och förbättra dina färdigheter har du tillgång till våra välutrustade kök på skolan. Där får du möjlighet att träna på matlagning inom varmkök, kallkök och bageri. I vår restaurang Smaklöken får du också möjlighet att träna på service, bemötande och andra praktiska moment.

Förberedd för framgång

Under utbildningen arbetar du praktiskt men även socialt. Du får utveckla ditt serviceinriktade förhållningssätt, förmåga att kommunicera och samarbeta med kunder på ett professionellt sätt. Hotell, restaurang och bageri är din biljett till en spännande framtid inom mat, dryck och service.

  Sidan uppdaterades: