Ny konstgräsplan blir starten för nya arenaområdet vid Yttern

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Det planerade arenaområdet vid Yttern kommer vara ett centrum för olika sporter, idrotter och fritidsverksamheter. Men redan nu byggs en ny konstgräsplan i området. 

Det planerade arenaområdet vid Yttern kommer vara ett centrum för olika sporter, idrotter och fritidsverksamheter. Projektets planförslag är utställt för granskning fram till och med 27 mars 2023, men redan nu startar förbättringar av det framtida arenaområdet. Starten för det nya arenaområdet blir att bygga en ny konstgräsplan.

En efterlängtad konstgräsplan med belysning

Arbetet med den nya konstgräsplanen startades under vecka 12 och beräknas vara färdig i juni. Rickard Holmgren är projektledare för arenaprojektet vid Yttern och berättar att kommunen har lyssnat in önskemål från Ytterby IS som använder fotbollsplanerna som redan finns.

– En önskan som uppfylls är att A-planen inte bara kommer blir konstgräs, den kommer även belysas. Det känns roligt att vi kan börja bygga denna konstgräsplan som en del av det framtida arenaområdet.

Konstgräsplanen är en ganska liten del av allt som kommer hända i området runt Yttern de kommande åren.

– Planen är att allmänheten under hösten 2023 kommer kunna se mycket aktivitet på det framtida arenaområdet. Då börjar förberedelserna av området för byggande säger Rickard Holmgren, projektledare för arenaprojektet vid Yttern.

Läs mer

Plansidor för Arenaområdet vid Yttern

  Sidan skapades: