Kommun och politik

Enkelt och bekvämt med e-faktura

Vacker bild på en grav

Borgerlig begravning

En borgerlig begravning är en begravning som inte sker enligt Svenska kyrkans eller någon annan religiös organisations ordning. Vem som helst, oavsett religiös tillhörighet, kan välja en borgerlig begravning.

Bild på två ringar

Borgerlig vigsel

Coronaviruset sett i mikroskop

Information med anledning av Corona och covid-19

Bild på hög med dokument

Diarium och arkiv

Hitta din politiker

""

Internationellt samarbete

Kommunens organisation

Kungälvs kommun har, liksom alla andra kommuner i Sverige, en politisk organisation och en tjänstemannaorganisation. Kommunledningen består av en politisk ledning och en förvaltningsledning.

Kommunfakta

""

Kontakta oss så här

Om du har frågor eller behöver hjälp ska du kontakta Kungälvs kommuns Kundcenter. Vi svarar på dina frågor eller hjälper dig att komma i kontakt med rätt person. Här får du också information om öppettider och telefonnummer när Kundcenter har stängt.

Kungälvskartan

karta

Kvalitet och uppföljning

""

Möten och handlingar

Nationella minoriteter

I Sverige finns fem erkända nationella minoriteter: judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar. De nationella minoriteternas språk och kultur är en del av vårt gemensamma svenska kulturarv.

Nyheter

Officiell anslagstavla

Press- och informationsmaterial

Här hittar du pressmeddelanden, pressbilder, kontaktuppgifter och Kungälvs kommuns logotyp. De är fria att ladda ner och använda.

Har du råkat ut för en person- eller egendomsskada?

Här hittar du information om kommunens ansvar och hur du anmäler en skada.

Styrdokument

""

Säkerhet och trygghet

Kungälvs kommun arbetar i samverkan med polis och räddningstjänst för att det ska vara tryggt och säkert att bo och vistas i kommunen. Som medborgare har du också stor möjlighet att påverka säkerheten och tryggheten för dig själv och dina närmaste.

FAQ - Vanliga frågor

Här kan du hitta vanliga frågor och svar

Var med och påverka

""

Årsredovisning och årsplanering

Planeringen av kommunens utveckling grundar sig på ett antal styrdokument, till exempel kommunens vision och kommunplanen. Här hittar du budgetdirektiv, förvaltningens verksamhetsplan samt delårsrapporter.

Val 2022

Söndag den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Här kan du läsa vad som gäller inför valet. Här kommer du också att hitta informaton om var och när du kan förtidsrösta i Kungälvs kommun och när vallokalerna har öppet under valdagen.

Stadshuset i Kungälv

Information till dig som är förtroendevald politiker i Kungälvs kommun

Här finns information, snabblänkar och blanketter som kan vara till nytta för dig som är förtroendevald politiker i Kungälvs kommun.