Kommun och politik

Vacker bild på en grav

Borgerlig begravning

En borgerlig begravning är en begravning som inte sker enligt Svenska kyrkans eller någon annan religiös organisations ordning. Vem som helst, oavsett religiös tillhörighet, kan välja en borgerlig begravning.

""

Borgerlig vigsel

En borgerlig vigsel innehåller inga religiösa inslag. Planera och förbered er med vår e-tjänst

Bild på hög med dokument

Diarium och arkiv

""

E-faktura, enkelt och bekvämt

EU-valet 2024

Söndag den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Här kan du läsa vad som gäller inför valet. Här finns också information om var och när du kan förtidsrösta i Kungälvs kommun och när vallokalerna har öppet under valdagen.

Stadshuset i Kungälv

Information till dig som är förtroendevald politiker i Kungälvs kommun

Här finns information, snabblänkar och blanketter som kan vara till nytta för dig som är förtroendevald politiker i Kungälvs kommun.

Förtroendevalda i Kungälvs kommun

Hitta din politiker

Kommunens organisation

Kungälvs kommun har, liksom alla andra kommuner i Sverige, en politisk organisation och en tjänstemannaorganisation. Kommunledningen består av en politisk ledning och en förvaltningsledning.

Kommunfakta

""

Kontakta oss så här

Om du har frågor eller behöver hjälp ska du kontakta Kungälvs kommuns Kundcenter. Vi svarar på dina frågor eller hjälper dig att komma i kontakt med rätt person. Du kan också ställa frågor och lämna synpunkter anonymt via vår e-tjänst för synpunkter.

Kungälvskartan

karta

Kvalitet och uppföljning

""

Möten och handlingar

Nationella minoriteter

I Sverige finns fem erkända nationella minoriteter: judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar. De nationella minoriteternas språk och kultur är en del av vårt gemensamma svenska kulturarv.

Nyheter

Officiell anslagstavla

Press- och informationsmaterial

Här hittar du pressmeddelanden, pressbilder, kontaktuppgifter och Kungälvs kommuns logotyp. De är fria att ladda ner och använda.

Skadestånd - person- eller egendomsskada

Om du har skadats eller din egendom skadats där Kungälvs kommun är ansvarig, kan du begära skadestånd från kommunen.

Styrdokument

Politiskt beslutade dokument som styr hur kommunen ska arbeta

""

Säkerhet och trygghet

Kungälvs kommun arbetar i samverkan med polis och räddningstjänst för att det ska vara tryggt och säkert att bo och vistas i kommunen. Som medborgare har du också stor möjlighet att påverka säkerheten och tryggheten för dig själv och dina närmaste.

Var med och påverka

""

Årsredovisning och årsplanering