"Vi har många varierande arbetsuppgifter och möjligheter till utveckling"

Intervju med Kristina Jönsson, administratör för personlig assistans.

Vad innebär ditt jobb?

Jag hanterar bland annat schemafrågor för personliga assistenter och godkänner i lönesystemet, ansvarar för bemanning och sjukluckor. Jag planerar dagar för APT- och personalmöten och rekryterar ny personal. Jag är också ute och informerar om hur det är att arbeta som personlig assistent i Kungälvs kommun, på exempelvis vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

MIn dag innehåller många olika sorters arbetsuppgifter. Som administratör har man goda möjligheter att lägga upp sitt arbete ganska självständigt. Just nu planerar jag för sommaren med att anställa ny personal och lösa medarbetares önskemål om semester. Får vi sjuklucka så måste vi släppa allt för att få in personal, det är prio ett.

Hur ser din jobbresa ut?

Innan studenten jobbade jag som personlig assistent för min moster om somrarna, vilket ledde till ett heltidsjobb som personlig assistent under tjugo års tid. Efter att jag fått barn och kommit tillbaka till jobbet fick jag frågan om att jobba halvtid ute i verksamheten och halvtid på kontoret. Och därefter blev det hundra procent på kontoret.

Vad krävs för att ha ditt jobb?

Det är väldigt bra att ha tidigare erfarenhet från jobb som personlig assistent. Då vet man hur det är att jobba ute i verksamheten. Man kan också relatera till assistenterna på ett sätt som inte går att utbilda sig till. Den erfarenheten är lika mycket värd som en utbildning. Vi får även goda möjligheter till utveckling i jobbet och får bland annat gå olika kurser. 

Vad driver dig i jobbet?

Att få hjälpa mina medmänniskor. Att få rekrytera ny personal, att hitta bra assistenter till brukare och bra kollegor till assistenterna driver mig också. Jag tycker det är viktigt att man trivs på jobbet. Gör man det så tror jag att man gör ett bra jobb.

Vad är det bästa med att jobba i offentlig sektor?

Att jobba i kommun är en trygghet. Det finns goda möjligheter att bli omplacerad om ditt jobb av någon anledning skulle upphöra. Vi har bra förmåner från arbetsgivaren, till exempel friskvårdsbidrag. Och som anställd har man även möjlighet att ringa ett anonymt nummer och få hjälp med juristfrågor och samtalsstöd.

Vad är det bästa med Kungälvs kommun som arbetsplats?

Närheten – både fysiskt och när det kommer till samarbete, till chefen och till min närmsta kollega. Det går alltid att bolla.

Till sist, vill du dela med dig av en favoritplats i Kungälv?

Fontins friluftsområde, med sina slingor och fik - ett mysigt område att besöka.

 

  Sidan uppdaterades: